Godišnji koncert KUD-a “Zelengora” iz Gacka, proteklog vikenda okupio je veliki broj poštovalaca i ljubitelja folklornog stvaralaštva. Sportska dvorana, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, dokaz je da u ovoj opštini postoji velika ljubav prema folkloru i narodnim običajima.

U programu je učestvovalo preko 200 aktivnih članova KUD-a “Zelengora”. Vještinu pokreta, koraka i figura pokazali su kako najmlađa i najstarija grupa ovog društva, tako i članovi koji su sa radom počeli tek prije dva mjeseca.

U raznobojnim narodnim nošnjama, tradicionalnu muziku uz orkestar ovog društva, pored članova “Zelengore”, publici su se predstavili gosti iz KUD-a “Zora” iz Bileće, mlađana Danka Ilić, guslarsko udruženje “Tešan Podrugović”, zdravičar Krsto Šupić, pjesnik Sreten Vidaković, ženska pjevačka grupa KUD-a “Zelengora” i pjevačka grupa “Vasilise” iz Bileće.

Ovim koncertom, KUD “Zelengora” još jednom je dokazao da je ovo samo još jedna uspješna godina u nizu postojanja i održavanja tradicije i običaja.

 

Izvor: Opština Gacko