Desetak najugroženijih porodica iz Gacka i ove godine najradosniji hrišćanski praznik – Božić će proslaviti kako dolikuje.

Za to su se pobrinuli fudbaleri i basketaši, koji su nadmetajući se u okviru humanitarnog turnira proteklih dana igrali baš za njih.

Ovu humanitarnu priču, sedmu po redu, organizovala je Javna ustanova „Kulturno – sportski centar“ u saradnji sa Crvenim krstom iz Gacka.

„Ovo je do sada najbrojniji turnir koji smo organizovali, što znači da su svi prepoznali njegov značaj. Svake godine je sve više ekipa. Samo u malom fudbalu smo imali 28 ekipa, dok ih je u basketu bilo sedam. Ukupno je prikupljeno 2.030,00 KM i taj novac ćemo podijeliti na jednake dijelove za desetak najugroženijih porodica sa područja Gacka, kako bi predstojeće praznike proveli kako zaslužuju“, rekao je Vladimir Vulović, ispred KSC.

Iako humanitarni, sportski duh tokom turnira je bio vidljiv, pa otuda i ekipe koje su se izdvojile i bile uspješnije od drugih. U fudbalu za pobjednika je proglašena ekipa Vatrogasne jedinice Gacko, dok je u basketu bila najbolja ekipa pab „Downtown“.

U okviru kulturnog dijela programa publici su se predstavili polaznici Dječijeg vrtića, a potom su svim učesnicima turnira uručene zahvalnice.

 

Izvor: Opština Gacko