Za dvije porodice iz Gacka, kojima je prije tri dana požar “progutao” kuće, uskoro će biti napravljene nove, najavljuju iz opštinske uprave.

Kuće su izgorjele u potpunosti, a na svu sreću niko nije stradao. Gradnja novog krova nad glavom za dvije izbjegličke porodice trebalo bi da počne već naredne nedjelje, prenosi RTRS.

Požar je buknuo u poslijepodnevnim časovima. Nezvanično, nakon porodične zabave i roštiljanja, vatra se otela kontroli i munjevito proširila na dva stambena objekta.

Ni brza intervencija vatrogasaca i radnika Ri TE Gacko, sa osam cisterni, ni pomoć brojnih Gačana koji su pritekli, nisu mogli spasiti bukvalno ništa. Porodice su sada smještene kod rodbine, a novi dom dobiće uskoro, obećavaju iz lokalne uprave.

– Već sutra imamo sastanak, da se odmah uzme materijal i nadam se počinjemo gradnju već u nedjelju. Ovo je prilika da budemo solidarni i pozivam sve ljude dobre volje u mogućnosti da podrže da ovo završimo čim prije – rekao je Ognjen Milinković načelnik opštine Gacko.

Pomoć su najavili iz RiTE Gacko, brojnih privatnih preduzeća, pojedinci. Odbronici i SO Gacko odrekli su se jednog odborničkog dodatka, a funkcioneri lokalne uprave doniraće takođe novac.

 

 

 

Izvor: RTRS