Prikupivši 6.780 KM na jučerašnjem humanitarnom bazaru pod nazivom “Gacko za Minju” Gačani su još jednom pokazali humanost.

Jedna od organizatora Dragana Telebak Nikolić kaže da nije bilo lako, ali je vrijedilo.

“Bazari za prikupljanje pomoći za Minjino liječenje, organizuju se širom Srbije i Republike Srpske. Nakon Trebinja i Bileće, pokrenuli smo organizaciju i u Gacku. Ljudi su se polako priključivali, nudili novčanu pomoć, svoje proizvode, ručne radove”, rekla je Telebak Nikolić.

Navela je da su se odazvala su se i mala preduzeća, prodavnice, apoteke, stomatološka ordinacija, fizio cenzar, biblioteka, knjižare, politički subjekti, kao i naše vrijedne domaćice koje su pripremale kolače i zimnicu.

“Na jučerašnjem bazaru za Minjino liječenje prikupili smo 6.780 KM. Iskpristiću priliku i da se zahvalim svima koji su se odazvali, učestvovali na bilo koji način. Zaista je uloženo mnogo truda i rada, ali vrijedilo je, jer kad se sve sabere srce je puno. Gačani su položili još jedan ispit humanosti”, istakla je Telebak Nikolić.

Minja Matić boluje od teškog oblika spinalne mišićne atrofije i za njeno liječenje potrebno je oko 2,5 miliona dolara

Za sve vas koji nisu bili u mogućnosti posjetiti bazar u Gacku juče, podsjećamo da je do kraja decembra aktivan humanitarni broj 1432.

 

Dragana Telebak Nikolić

HP, decembar 2020.