Teška epidemiološka situacija i nestašica vode nisu jedino što muči stanovnike Gacka ovih dana. Nemio događaj je sinoć uznemirio mještane sela Кravarevo ali i cijele gatačke površi.

Naime, u predvečerje oko 17 časova i 30 minuta medved je napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića. Zvijer je rastrgla jednu ovcu, povrijedila psa a vlasnik je na svu sreću nepovrijeđen. U panici pred razjarenom životinjom, Miljan je ipak uspio da dozove brata koji je opalio jedan hitac u vazduh, nakon čega se medvjed povukao u obližnju šumu.

„Sve to se desilo u neposrednoj blizini, nešto više od pola kilometra od naše porodične kuće i nedaleko od rijeke Vranjače „ – kaže Miljanov bratić Jovan Mastilović.

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se desila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje jagnjadi.

Iz nadležnog opštinskog odjeljenja nam je potvrđeno da je podnesen zahtjev za procjenu i nadoknadu štete.

Iz Udruženja lovaca „Vranjača“ Gacko nam je potvrđeno da je i nedavno zabilježen napad medvjeda na ovce u rejonu sela Višnjevo. Smatraju takođe opasnim činjenicu da se medvjed ostrvio na stoku što znači da ni ljudi nisu bezbjedni. Dodaju i to da je procedura za odstrel medvjeda veoma složena.

 

 

 

Izvor: Radio Gacko