U toku je izvođenje radova na izgradnji lokalnog puta Previla – Manjaci u Borču dužine 5 kilometara i 200 metara. U pripremi je izgradnja dalekovoda i niskonaponske mreže na potezu Bistrica – Soderi, potvrdio nam je načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Opštine Gacko, Aleksa Zelenović.

Prema riječima Zelenovića, u pitanju je trilateralni sporazum između Opštine Gacko, Ministarstva i Elektrodistribucije. „Odabran je izvođač koji će obezbijediti struju koja će istovremeno poslužiti i za napajanje pumpnih stanica za koje se posebno izrađuju trafo stanice. Polažu se i kablovi visokog napona, cijev za optički kabal i ostale instalacije kako bi vodovod bio pod kompletnim nadzorom“, istakao je Zelenović.

Postoji opšti interes za izgradnjom dalekovoda čime će se obnoviti mreža koja je postojala prije rata. Takođe, doći će do proširenja mreže na području opštine i približavanja struje samom izvorištu i manastiru.

Sredstva su obezbijeđena iz Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH i Fonda za povratak, a procedura se vodi na relaciji Ministarstvo – Opština Gacko.

Vrijednost radova je oko 70. 000 maraka, a izvođač je d.o.o. „Staršped“ iz Gacka. Odabrani izvođač za dalekovod je „Bankom“ d.o.o. Trebinje.

 

 

 

 

Izvor: Opština Gacko