Proteklog vikenda u Sarajevu je održan program Finalne smotre, projekat „Ja, građanin“, koji je na jednom mjestu okupio 330 najuspješnijih učenika u praktičnoj nastavi iz predmeta Demokratija i ljudska prava.

Među najboljima, kao predstavnici regije Hercegovina u kategoriji srednjih škola, na smotri su se našli i učenici IV G2 SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka, sa profesoricom Jovanom Petković.

Ovom prilikom, učenicima i mentorima uručene su diplome i novčani podsticaj u iznosu od 800 maraka, koji će iskoristiti za realizaciju projekata.

„Velika je stvar za učenike, ali i za mene kao mentora, da budemo među više od 300 najboljih. To je velika nagrada za sav naš trud i rad. Novac koji smo dobili utrošićemo za realizaciju našeg projekta „Nepismenost“, kojim smo i pobijedili na Regionalnom takmičenju u Trebinju i tako dobili šansu da se nađemo na ovoj smotri“, kaže Petković.

Zadovoljna je predanošću i radom svojih učenika, koji su pokazali da se trud i rad na kraju isplati. Pozvani su i na ljetni kamp u Brčkom, koji će biti u julu mjesecu ove godine.

Na smotri, koju je organizovao CIVITAS, predstavljeno je 36 pobjedničkih ekipa osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: Opština Gacko