Rodoljub Drašković donirao savremeni ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Gacku

Fondacija “Rodoljub Drašković” donirala je savremeni ultrazvučni aparat Domu zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić” u Gacku. Aparat je od velike važnosti za sve stanovnike Gacka, koji do sada nisu imali priliku uraditi preglede ovim dijagnostičkim aparatom u svom gradu, a njegova vrijednost je 50.000 KM.

Donacija je realizovana kao rezultat sastanka gospodina Draškovića sa čelnim ljudi opštine Gacko, na kojem je upoznat sa problemom nedostatka značajnog dijagnostičkog aparata u ovdašnjem domu zdravlja.

“Možemo slobodno reći da je ovo najznačajnija i najvrjednija donacija za naš Dom zdravlja i zato su gospodinu Draškoviću neizmjerno zahvalni i radnici naše zdravstvene ustanove kao i svi stanovnici Gacka.

Napomenuću da imamo osposobljene kadrove za rad na ovom aparatu, tako da građani više neće morati ići na preglede u druge udaljene zdravstvene centre.

Kao direktor ove ustanove obraćala sam se i RiTE “Gacko”, ali nažalost oni se nisu udostojili pomoći oko nabavke aparata, a ni oko bilo koje druge medicinske opreme u ovom jako teškom periodu pandemije virusa korona”, izjavila je direktorica Doma zdravlja Vera Tepavčević.

Ona se zahvalila i “Termoelektro”a.d. Brčko i firmi “Bosna-monting ” iz Prijedora koje su za nabavku aparata izdvojile po 500 KM i naglasila “Firme iz Brčkog i Prijedora razumjele su naš problem i pomogle nam, a gatački gigant nije, i neka im to služi na čast”.

Zadovoljstvo nam je što smo bili u prilici da pomognemo, a Fondacije „Rodoljub Drašković“ se nada da će ova donacija zaposlenima olakšati rad, a građanima Gacka obezbijediti kvalitetnu i pravovremenu dijagnostiku” oglasila se, ovim povodom, Milica Miljanović u ime Fondacije.

Gospodin Drašković je u više navrata ranije istakao da će investirati u Hercegovinu i otvoriti značajan broj radnih mjesta ukoliko na narednim izborima pobijede one političke snage koje su u mogućnosti da obezbijede zdravu politiku u svakom trenutku.

Rodoljub Drašković je oformio Hercegovački narodni pokret koji zajedno sa Srpskom demokratskom strankom, PDP-om i drugim subjektima čine okosnicu pokreta za preporod Hercegovine i Republike Srpske.

 

Izvor: BN