Mladi fudbaler kaže da je očekivao da će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i da mu selektor Mladen Krstajić nije objasnio zašto ga je izostavio sa spiska putnika.

Značajan doprinos dao je Mijat Gaćinović plasmanu Srbije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, međutim, dobre partije u nekoliko kvalifikacionih utakmica nisu mu donijele i mjesto među putnicima na nedavni Mundijal.

Nije želio posle takve odluke selektora Mladena Krstajića da se ističe izjavama u javnosti, međutim, njemački novinari saznali su od veziste Ajntrahta, između ostalog, to da Gaćinović nije dobio obrazloženje zašto je izostavljen sa spiska.

Niko nije direktno pričao sa mnom zašto je to bilo tako. Još tri igrača su tada precrtana i odluku nam je samo saopštio tim menadžer. Krstajić nam ništa nije rekao”, otkrio je 23-godišnji fudbaler u razgovoru za list “Frankfuter”, čije dijelove su prenijele Večernje novosti.

Logično, Gaćinović je bio neprijatno iznenađen odlukom selektora da ga ne pozove za put u Rusiju.

Nisam očekivao takvu Krstajićevu odluku. Svi su mislili da sigurno idem na Mundijal. Često sam igrao u kvalifikacijama i bio sam dobar. Mislim da sam zaslužio da idem u Rusiju, ali tako je odlučeno, šta sam ja mogao da promenim?”.

Mladi fudbaler je, ipak, pozvan za početak Lige nacija, ali se zbog povrede nije odazvao selektoru.

Da li će biti tu za oktobarsko okupljanje reprezentacije, ostaje da sačekamo…

 

Izvor: mondo.ba