Igokea je veliki izazov, a svjestan toga je i naš sagovornik, koji je još, kao dječak rodno Gacko zamijenio za Laktaše, gdje gradu svoju profesionalnu karijeru, a za Padrino radio osvrnuo se na prošlu sezonu, ali i planovima u narednoj.

Srđan Bošković (18) mladi košarkaš Igokee, jedan je od najvećih sportskih talenata iz ovog hercegovačkog gradića, a svoju karijeru gradi u Igokei iz Laktaša. Po prirodi skroman, sportski orjentisan, ali i motivisan da će sopstvenim radom zavrijediti pažnju, te svoje mjesto naći u magičnoj igri zvanoj košarka, svakodnevno trenira, čak i na pauzi, u isčekivanju profesionalnog ugovora, koji je svakako zaslužio.

Još kao golobradi momak, dobrim igrama skrenuo je pažnju, tima koji ima ozbiljne ambicije i najbolje rezultate posljednju deceniju u državi, ali i zapažene rezultate u ABA ligi i evropskim takmičenjima, te se iz rodnog Gacka i matičnog OKK “Gacko” preselio u redove “Igosa”.

Momak koji igra na poziciji beka – šutera, koji je još u prethodnoj sezoni nastupao sa mnogo uspjeha za juniore, ali pararalno s tim i u drugom timu Igokee, gdje je upisao već seniorske minute, raduje se napokon povratku navijača na tribine, ali i normalnosti kada je sport u pitanju. Sezona koja je iza njega bila je više nego uspješna. Ono što svakako definiše njegovu igru jesu dobar šut, dribling ali i prodor, uz sve to, dobar je u odbrani, što ga već sada čini kompletnim.

” Juniorska sezona bila je zaista dobra, krunisana je trećim mjestom na završnom turniru ABA lige na Zlatiboru čime možemo i moramo biti zadovoljni u super jakoj konkurenciji. Igrao sam i Prvu ligu Republike Srpske (Student Igokea) kada su seniori u pitanju, tako da je bilo odlično. Bili smo najmlađa ekipa, gdje nam je za dlaku izmakao plej – of. No, ta liga je vrlo važna za nas mlade igrače gdje kroz utakmice sazrijevamo i dobijamo priliku da pokažemo koliko znamo”, kazao je Bošković koji slobodno vrijeme provodi u rodnom Gacku.

Maksimalna posvećenost, ljubav ka košarci, daju nam jasnu sliku, da je jedna velika karijera pred njih. Ipak, teren je najbolje mjerilo, gdje sve to mora potvrditi.

” Najbitniji je rad i trud, kontinuitet svega onoga što mladom sportisti može poslužiti da bi napredovao. Svjestan sam da prolazim kroz razvojni put, kako bi dodatno napredovao i igrao košarku na profesionalnom nivou. Košarka je nezaobilazan dio mene, moja svakodnevnica, pa mi ni individualni treninzi ne padaju teško. Napornim radom želim postići mnogo, ja se nadam da sam na pravom putu”, dodao je Bošković.

Kada igrač svojim radom i trudom dobije pravu priliku i sve to uz talenat pretoči u uspješnu karijeru, treninzi, trud i zalaganje vrijedni su svega toga. Saglasan je i sam Bošković, a baš to imamo, poručuje i na primjerima svojih sugrađana Nemanje Gordića i Obrada Tomića, koji su napravili ozbiljne karijere, uz rad i odricanje.

” Naš Nemanja Gordić je pravi primjer kako treba ići stepenicu po stepenicu, kroz regionalnu ligu. Takav slučaj je i sa Obradom Tomićem, koji ima odlične statistike, a igrao je i igra u ozbiljnim klubovima. Zaista bih volio da krenem njihovim stopama, jer jednostavno puno su znoja “prolili” da bi došli do željenih klubova i nivoa na kome se nalaze”, kazao je Bošković kome je želja jednog dana da obuče dres beogradskih ” crno – belih”.

Takođe, srećan je što je velika popularnost kada je košarka u pitanju i sada u Gacku. Poručuje da je u kontaktu, kako sa trenerima tako i igračima, te vjeruje da će se u dogledno vrijeme u Gacku igrati i Prva liga Republike Srpske, jer Gacko je grad sporta, grad košarke. Srećan sam što je i Leotar ponovo u vrhu bh košarke jer po njegovim riječima, ovdje se ljudi rađaju sa talentom, a sve to uz rad i zalaganje, recept je za uspjeh.

 

 

 

 

Miloš Vasiljević

HP, jul 2021.