Fudbaleri banjalučkog Borca, krenu li su sa pripremama prije sedam dana na Gradskom stadionu, a već od danas na pripremama su na jugu Srpske, odnosno Trebinju. Na prve pripreme seniorskoj ekipi, priključen je i Gačanin Savo Šušić, biser fudbalske omladinske škole iz Platonove ulice.

Šušić je izdanak gatačke Mladosti, a već kao kadet, sa 15 godina na priprema je sa “prvim” timom banjalučkih “crveno – plavih”.

“Već nekoliko dana sam sa igračima prvog tima, i stvarno je veliko zadovoljstvo trenirati sa igračima poput Stojana Vranješa, Marka Jovanovića. Sad se trenutno nalazimo u Trebinju gdje ćemo odraditi mini pripreme, pa se vraćamo u Banjaluku gdje ćemo biti sedmicu, pa nakon toga najverovatnije idemo za Beograd, odakle ćemo se zaputiti put Turske. Tu ćemo biti dvije sedmici, na pripremama u Antaliji gdje su zakazani i pripremni mečevi”, kazao je Šušić koji igra na poziciji štopera.

Vidjećemo, već od ovog proljeća, koliko će šef stručnog štaba Banjalučana Marko Maksimović, računati na njega , no u svakom slučaju ovo je jedno veliko iskustvo za njega.

“Svakako, puno će mi značiti pripreme jer sam vrlo mlad, jer ove godine punim 16 godina i sigurno ću dobiti, jedno veliko iskustvo, uz saigrače iz prvog tima”, dodao je Šušić.

Da dobre igre, ovog mladog igrača već do sada nisu prošle nezapaženo, govori i podatak da se već našao na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine U- 16.

 

 

 

Miloš Vasiljević,

HP, januar 2021.