Član kik – boks kluba „Tigar“ iz Gacka, Milan Babić pokušaće da odbrani titulu profesionalnog prvaka Evrope u disciplini K1, a njegov protivnik u slovenačkom Mariboru biće domaći borac Žiga Pečnik. Meč u sportskoj dvorani  „Tabor“ na programu je u subotu veče od 20.00 časova.

Ovaj sjajni broac, koji je u prošloj godinu bio i među deset najboljih sportista Republike Srpske, svoje ime u svijet besmrtnih urezao je početkom septembra prošle godine, kada je u Gacko donio željenu titulu pobjedivši Nemanju Pantelića iz Jagodine.

Ono što je Draženko Ninić, legenda ovog sporta postizao početkom 21. vijeka, nešto slično radi i ovaj skromni Gačanin sada, a priliku da se još jednom vine u sportske visine imaće već u subotu veče. Babić je formu za ovaj meč brusio na „Marakani“ gdje je mjesec dana vrijedno trenirao u KBK „Crvena Zvezda – Delije“, a ističe da odlično pripremljen dočekuje ovaj meč.

Da, meč je blizu. Trenirao sam posljednjih mjesec dana na “Marakani”. Naporno smo trenirali svaki dan, tamo je zaista sjajan tim trenera. Osjećam se spremno i mislim da bi se sav uloženi trud trebao isplatiti“, kazao je višestruki šampion države i osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja.

Ovaj 24- godišnjak naglašava da mu je prijalo to, što je imao odlične pripreme prije ovog istorijskog meča, za njega, ali i za sve navijače, kojim ima bezbroj u svom Gacku pa i šire. Naglašava da je u glavnom gradu Srbije imao i više sparing partnera, što će mu, vjeruje, olakšati posao protiv Pečnika.

„Naravno da mi je značilo mnogo, ipak mi ovdje u Gacku nemamo takve uslove. Sparinzi su bili jako naporni, što mi je i bilo najpotrebnije. Ovdje ipak nisam imao toliko sparing partnera, u Beogradu je bilo šest – sedam sa kojim sam konstantno zajedno trenirao“, kazao je Milan Babić koji odlično poznaje kvalitete protivnika ali vjeruje i u svoje.

Žiga Pečnik je izuzetan borac, a to najbolje potvrđuje i to da je bio vicešampion svijetu 2017. godinu uz brojne medalje i nagrade.

Trener zadovoljan formom

Trener KBK „Tigar“ Veselin Djuričić zadovoljan je formom u kojoj se Milan Babić nalazi i vjeruje da će još jednom, po ko zna koji put u Gacko donijeti titulu. Djuričić je svjestan da je tutulu lakše osvojiti nego li odbraniti, ali ipak smatra da je sada prilika za takvo nešto.

„Po mom mišljenju, šanse su podjednake, nijanse će zaista odlučiti, nadam se u našu korist. Mjesec mart smo proveli na pripremama u Beogradu u Kik boks klubu „Crvena Zvezda- Delije“, ovim putem im se puno zahvaljujem na velikom gostoprimstvu i pomoći, zadovoljni smo formom,  a protivnika, Žigu Pečnika, poštujemo , a o njemu najbolje govore rezultati“, kazao je Đuričić

Ovaj meč, za sve ljubitelje kik – boksa i simpatizere Milana Babića, prenosiće Sport klub u subotu od 20.00 časova.

Izvor: micromreza.com