Да Херцеговина има бројне талентоване спортисте потврђују и успјеси младог одбојкаша Андрије Дивљана из Гацка.

 
Андрија је своју одбојкашку каријеру започео у ОК “Гацко”, а након двије године заиграо је у ОК “Младост” из Брчког.
Са тимом из Брчког се нашао на самом одбојкашком врху Републике Српске, али и Босне и Херцеговине.
У интервијуу који је сарадници нашег портала дао овај млади спортиста, открио је нешто више о себи, својим досадашњим успјесима, као и о плановима за будућност.

ХП портал: Када си почео да се бавиш одбојком?
А.Дивљан: Одбојку сам почео тренирати са 17 година у ОК”Гацко”.

ХП портал: Зашто баш одбојка, а не неки други спорт?
А.Дивљан: Окушао сам се и у другим спортовима у којима сам био поприлично успјешан, али када сам почео да се бавим одбојком, схватио сам да је то идеалан спорт за мене, спорт који ме испуњава, нешто у чему сам заиста пронашао себе.

ХП портал: Када је услиједио прелазак у Брчко?
А.Дивљан: Након завршене средње школе, са 19 година постао сам дио тима ОК “Младост” Брчко. Послије средњошколског образовања завршеног у Гацку уписао сам Саобраћајни факултет на Европском Универзитету у Брчком, и успјешно завршавам другу годину студија.

A Divljan 01

ХП портал: Које досадашње клупске успјехе би истакао?
А.Дивљан: Прије свега желио бих поменути да смо два пута били прваци БиХ, и два пута прваци купа БиХ, као и прваци Купа РС. Такмичили смо се и у Челенџ купу, гдје смо дошли до осмине финала и били поражени од ОК “Војводина”.

ХП портал: Какви су ти даљи планови?
А.Дивљан: Што се тиче даљих планова, прије свега желим да завршим студије, као и да наставим играти одбојку у ОК “Младост”, са којом имам потписан уговор на још двије године.

A Divljan 02

ХП портал: Шта би поручио млађим генерацијама које желе да се баве одбојком, али и младим људима уопште?
А.Дивљан: Свим младим људима бих прије свега поручио да је добро да се баве спортом, било којим спортом, јер бављење физичком активношћу је од великог значаја за цјелокупан организам, не каже се узалуд “У здравом тијелу здрав дух” . Кроз бављење спортом, млади стичу нова познанства, друже се, путују, али што је најважније воде здрав начин живота. Одбојку бих препоручио, јер је изузетно добар спорт за развијање свих дјелова тијела, а што је најважније нема физичких контаката.
За бављење било којим спортом потребна је јака зеља, пуно труда, рада и залагања да би се дошло до жељеног циља.

 

Д.Т. / Херцеговина Промо, јун 2016.