Gačani darivali krv u Istočnom Sarajevu
U Istočnom Sarajevu 29. jula je organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su se pridružili i davaoci iz Gacka. Od 20 dobrovoljnih davalaca iz Udruženja dobrovoljnih davalaca Gacko, 19 ih je dalo dragocjenu tečnost.

Predsjednik UDDК Gacko Miroslav Vuković Hrgo krv je darivao 80-ti put. Nedavno je od Crvenog krsta Republike Srpske dobio pehar – priznanje za istrajnost i humanost koju iskazuje decenijama.

Nije ovo prvi put da Gačani daruju krv u Istočnom Sarajevu. Bili su i nedavno, na velikoj akciji darivanja koja je održana u novootvorenoj sportskoj dvorani . Osim svog Gacka, krv redovno daruju i u drugim okolnim opštinama i gradovima.

Iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije i Službe transfuzije u Bolnici ”Srbija” zahvalni su prijateljima na odzivu i pomoći, jer je trenutno potreba za dozama krvi veća.

”Iskreno im se zahvaljujem u ime svih naših sugrađana koji željno očekuju ove jedinice krvi. Zahvaljujem se i Hrgu koji nam je učinio čast da kod nas daruje krv osamdeseti put. Ako izračunate po 450 ml., to je jedna cisterna krvi koju je dao od svoje mladosti do danas. Hvala vam još jednom što ste tu“, riječi su Gospave Pejić, predsjednika Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije.

Tom prilikom humanisti iz Gacka su posjetili i crkvu u Trnovu kao i spomenik poginulim borcima Gatačke brigade u Dobom Polju gdje su zapalili svijeće i položili cvijeće.

Dan kasnije, 30. jula šest članova UDDК Gacko dali su krv u transfuziološkoj službi bolnice u Foči.

 

Izvor: Radio Gacko