KMF Nevesinje će u nedelju, 17. decembra, od 18 časova, u Berkovićima, ugostiti trećeplasiranu ekipu Premijer futsal lige BiH, MNK Zrinjski iz Mostara.

Biće ovo jedan od derbija 10. kola najelitnijeg futsal takmičenja u državi, a ujedno i „hercegovački derbi“ koji je uvijek bio pun neizvijesnosti i napetosti na terenu.

Posljednji susret ovi rivali odigrali su prije desetak dana, a mostarska ekipa slavila je pobjedu u okviru 1/8 finala Kup-a BiH rezultatom 3:1 na svom parketu.

Vrijedi spomenuti da su Nevesinje i Zrinjski u istoriji odigrali pet duela, četiri puta su slavili „Plemići“ dok je utakmica 7. kola, odigrana u Nevesinju, prošle sezone završena neriješenim rezultatom 3:3.

Nevesinjci domaće utakmice igraju u Berkovićima, ali se nadaju da, i bez velike podrške svoje publike, mogu iznenaditi blago favorizovanu ekipu Zrinjskog i tako na najbolji način ući u završnicu jesenjeg dijela prvenstva.

I jedna i druga ekipa bi na raspolaganju trebale da imaju sve igrače, tako da je futsal spektakl unaprijed zagarantovan.

Podsjećamo još jednom, derbi između KMF Nevesinje i MNK Zrinjski na programu je u nedelju, 17. decembra, u 18:00h u Sportskoj dvorani „Berkovići“.

HP, decembar 2017.