Večeras sa početkom u 18 časova u dvorani u Vojkovićima svoj prvenstveni meč 12. kola Premijer futsal lige BiH odigrale su ekipe Tanga iz Istočnog Sarajeva i trebinjskog Leotara. Favorizovani domaćini slavili su pobjedu 4:2 (3:2).

Nedovoljno izdanje Trebinjaca obilježila je loša partija golmana Sulavera, koji nije imao svoj dan. Strijelci za Leotar bili su Mičeta i Vico, dok su za Tango precizni bili Kerla i tri puta Erić.

Ovo je šesti poraz trebinjske ekipe, koja je zadržala poziciju u sredini premijerligaškog karavana.

________________________________________________

U sportskoj dvorani u Nevesinju danas je odigran meč posljednjeg kola Prve lige Republike Srpske u futsalu. Dugo očekivani hercegovački derbi između ekipa Nevesinja i Ljubinja, poslije velike borbe pripao je Nevesinjcima.

Poslije prvog dijela meča Ljubinje je imalo prednost od dva gola (0:2), ali su domaćini u furioznoj igri u drugom poluvremenu nadoknadili zaostatak i sa čak šest postignutih golova na kraju slavili rezultatom 6:3. Ovom pobjedom KMF Nevesinje je osvojio titulu prvaka Republike Srpske i obezbjedio učešće u Premijer ligi BiH, tako da će naša regija naredne godine u elitnom razredu imati dva predstavnika.

Bitno je istaći da ovaj, relativno mladi, sport koji ima svoja takmičenja pod okriljem svjetske i evropske kuće fudbala (FIFA i UEFA) u Hercegovini svakim danom ima sve više poklonika, što prati svjetske trendove razvoja ove igre, iako klubovi u Trebinju, Ljubinju i Nevesinju funkcionišu u uslovima koji su mnogo ispod standarda njihovih rezultata. Podsjećanja radi KMF Leotar je višestruki prvak RS i BiH i učesnik UEFA Futsal kupa (Liga šampiona). Zbog svega toga, a i sve većeg interesa mladih za ovaj sport portal Hercegovina Promo je pratio najznačajnija takmičenja u kojima učestvuju istočno-hercegovački klubovi  a tu praksu nastavićemo i dalje.

B.S. Hercegovina Promo, 15. februar 2014.