Tekst i foto: B.S. Hercegovina Promo

Na trebinjskim “Policama” Leotar je danas u atmosferi “biti ili ne biti”, sa ekipom koja je kompletirana tek prije nekoliko dana i koja nije imala nikakve pripreme, dočekao direktnog konkurenta u borbi za opstanak u fudbalskoj Premijer ligi BiH, ekipu Rudara iz Prijedora. Po kišovitom vremenu i pred oko 500 gledalaca ekipe su odigrale borbenu, pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj Leotar nije imao dovoljno sreće da dođe do zlata vrijednih bodova i na kraju je poražen rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme je prošlo u ravnopravnoj igri, sa nekoliko poluprilika od kojih su za Leotar priliku da se upišu u strijelce imali Andrić, Cimirot i Šaraba. Poslije odmora Leotar kreće angažovano, dolazi i podrška sa tribina ali lopta nije htjela u go. Drugi dio meča je domaća ekipa gotovo potpuno dominirala, ali kako to u fudbalu obično biva poslije ne iskorištenih prilika i poluprilika stigla je kazna pred sami kraj meča. Napadač prijedorčana Vedran Kantar koristi priliku i donosi vrijedne bodove Rudaru u borbi za opstanak.

Momci trenera Vladimira Gaćinovića danas su ostavili  srce na terenu, iako se svi igrači još uvijek i ne poznaju dobro. Ostaje žal zbog odluke “odgovornih pojedinaca” koji su ulaznice za ovaj meč prodavali po cijeni od 5 KM. U ovom momentu, sigurno je da bi treneru i igračima mnogo više značila velika podrška sa tribina, nego li što će klub, koji je svakako u ogromnim dugovima, inkasirati hiljadu ili dvije konvertibilnih maraka. Dobri poznavaoci fudbalskih prilika znaju da za cijenu trebinjske ulaznice možete pogledati skoro pa dvije utakmice fudbalskih velikana Zvezde ili Partizana, na njihovim stadionima. Još jedan “klip u točkove” posrnulom trebinjskom fudbalu i momcima koji su ostali da brane njegovu čast.