Jučerašnji derbi Prve lige Republike Srpske u fudbalu odigran u Foči između Leotara i domaće Sutjeske je u potpunosti opravdao očekivanja.

U veoma borbenoj utakmici domaći fudbaleri su nadigrali lidera prvoligaškog karavana RS, ekipu Leotara i potpuno zasluženo stigli do pobede. Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri sa po par obostranih prilika ali su mreže mirovale.U nastavku utakmice mnogo bolja igra domaćeg tima, počelo je pilikom Mojovića u 51. minutu kome je malo nedostajalo da lobuje istrčalog golmana gostiju Markovića.

Pravo je čudo šta u pogodak nije pretvorio Rašević u 54. minutu nakon ubacivanja Blagojevuća. U 59.  Blagojević je ponovo asistirao sa lijeve strane, a Guzina je zamalo zakasnio da ubaci liopu u mrežu Leotara. Dva minuta kasniuje Blagojević je izbio sam pred gol Trebinjaca, a Marković je požrtvovanom intervencijom otklonio opasnost od svog gola.

Trenutak odluke desio se u 75. minutu, aut sa lijeve strane je izveo Kovač, ubacio loptu u srce šesnaesterca gostiju, Guzina je glavom prebacio na drugu stranu gde je natrčao Dejan Drakul i smjestio je pod prečku gola Leotara. Domaći tim je mogao udvostručiti prednost u 82.minutu, ali je ponovo Rašević bio bio neprecizan. Gosti su od 86. minuta bili brojčano nadmoćniji jer je drugi žuti karton dobio domaći igrač Mrgud te zaradio isključenje. Ipak gosti iz Trebinja do kraja nisu uspijeli ozbiljnije da ugroze gol Sutjeske.

Leotar je uprkos porazu zadržao lidersku poziciju sa dva boda prednosti nad Kozarom i Rudarom.