Još uvijek nije spuštena zavjesa na ovosezonski šampionat Prve lige Republike Srpske. Zbog sumnjivih situacija i mogućih neregularnosti Fudbalski savez RS nije registrovao posljednje kolo, a podignute su i disciplinske i krivične prijave. Još uvijek se čeka ime novog šampiona i ekipe koja će dogodine nastupiti u Premijer ligi.

 

Fudbalski savez Republike Srpske podnio je juče disciplinske prijave protiv klubova Leotar, Podrinje, Proleter i Rudar zbog sumnje da su lažirali međusobne mečeve u posljednjem, odlučujućem kolu šampionata Srpske.Sve utakmice 26. kola Prve lige Republike Srpske neće biti registrovane do 1. jula, odnosno sve do okončanja sprovođenja istraga regularnosti odigranih utakmica posljednjeg kola koja će se voditi po ubrzanom procesu, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu FSRS.
Protiv fudbalskih klubova Leotar (Trebinje), Podrinje (Јanja), Proleter (Teslić) i Rudar Prijedor zbog sumnje u prekršaj iz Disciplinskog pravilnika FSRS koji se odnosi na nagovaranje, podmićivanje, dogovaranje i lažiranje predsjednik Takmičarske komisije FSRS Rodoljub Oljača podnio je disciplinske prijave Disciplinskoj komisiji FSRS.FSRS je podnio i krivične prijave Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, Okružnom tužilaštvu u Doboju i Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv NN lica koja su učestvovala u očiglednim zloupotrebama utakmica 26. kola Prve lige Republike Srpske odigranih 6. juna 2015. godine u Tesliću, Proleter – Rudar Prijedor i Trebinju, Leotar – Podrinje”, navodi se u saopštenju i dodaje da će “predmeti pomenutih utakmica biti dostavljeni na postupanje Antikoruptivnom timu FS RS”.“Sljedeći sastanak članova Takmičarske i Disciplinske komisije, odnosno Antikoruptivnog tijela i tužioca FS RS biće održan u ponedjeljak, 15. juna u prostorijama Saveza sa početkom u 14 časova”.