Na otvaranju proljećnog dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, umjesto Gradskog stadiona, ponovo na igralištu u Ljubiji, fudbaleri Rudar Prijedora savladali su gatačku Mladost sa 3:1.

Od početka susreta izabranici trenera Zorana Bujića gospodarili su terenom, krenuli ka postizanju prvog gola, a inicijativa je urodila plodom u 25. minutu kada je slobodan udarac iskosa sa lijeve strane izveo Filip Arežina, a na drugoj stativi Siniša Radoja samo sačekao loptu i glavom je sproveo u mrežu Slobodana Guzine.

U nastavku susreta Prijedorčani su krenuli još agresivnije, poslije stative Vedrana Kantara iz slobodnog udarca u 54. i pokušaja glavom Ristića u 57. minutu, Dragan Ristić je u 60. minutu nakon prodora Nebojše Šodića i centaršuta sa desne strane zakucao loptu u gol.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 81. minutu kada je igrač Mladosti Dušan Vuković šutirao sa 25 metara i „na spavanju“ uhvatio promrzlog Dalibor Kozića, lopta je skinula „paučinu“ u gornjem lijevom uglu gola Prijedorčana, a čuvar mreže domaćina paradom je samo uljepšao gol. Kada su svi očekivali „kuvanje“ u finišu meča, u 85. minutu jedan centaršut sa desne strane kapiten Vedran Kantar je iskoristio i postavio konačnih Rudar Prijedor – Mladost Gacko 3:1.

 

HP/sportlive.ba