Aleksandar Vučić ne prestaje da iznenađuje Srbiju i region svojim pokušajima da sa Vladom napravi krupne iskorake ka evropskim integracijama i stabilizaciji političkih i ekonomskih prilika u Srbiji.

Izvor: RTS

Bivši šef italijanske diplomatije i potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini prihvatio je poziv Vlade Srbije da u ulozi savjetnika pomogne u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, posebno kada je riječ o poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora.

Fratini će svoje aktivnosti sprovoditi bez naknade i putem ličnih kontakata s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vlada Republike Srbije uputila je poziv Franku Fratiniju, bivšem potpredsedniku Evropske komisije i komesaru za pravosuđe, slobodu i bezbjednost i bivšem ministru spoljnih poslova Italije, da pomogne Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, navedeno je u saopštenju.

“Zahvaljujući izuzetnom i dugogodišnjem iskustvu na najvišem nivou u evropskim i svjetskim institucijama i kredibilitetu u međunarodnoj zajednici, Fratini će pomoći Vladi Srbije u procesu evropskih integracija, posebno u vezi s poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora”, navedeno je u saopštenju iz Vučićevog kabineta.