Ljeto dolazi, temperature rastu i svi već razmišljaju o idealnom mjestu za odmor od svakodnevnice. Najtoplije godišnje doba, ipak ne čine samo plaže i morski talasi, te ne smijemo zapostaviti adrenalinski turizam, koji je sve popularniji na našem prostoru.

Pored toga što predstavlja odličan način za odmor i zabavu, rafting je idealna prilika da upoznate sve ljepote prirode koja nas okružuje.

Tako je ekipa Padrino radija proteklog vikenda imala priliku da uživa u „Outdoor Resort TaraSport“ odmaralištu, jednom od najboljih kampova uz rijeku Taru na području fočanske opštine.

Na pomen divlje i uzbudljive rijeke Tare, uvijek ćemo se osmjehnuti. Onog trenutka kada je naša ekipa kročila u kamp „Outdoor Resort Tarasport“, sav umor od puta je obrisala ljepota i moć prirode. Taj vazduh ispunjen čistinom i „miris“ vjetra naprosto su nas opčinili. Vjerovatno ćete se pitati kako to vjetar može mirisati? Odgovor je jednostavan, to možete samo doživjeti.

Pri dolasku u kamp domaćin nas je dočekao srdačno i ponosno. Kada sam bolje pogledala ambijent restorana, bungalove i ljepotu prirode, bilo mi je jasno odakle dolazi domaćinov ponos.
Poseban izazov za sve ljubitelje avanture, pa i za našu ekipu bio je spust specijalnim rafterskim čamcem niz divlju i neukrotivu rijeku Taru, koja čovjeka natjera da zadrhti i poželi da zaplovi njom.

 

Kada uđete u čamac kreće avantura i i uzbudljiva vožnja kroz brzake, bukove i krivine. Nije lako opisati tu prirodu koja vas okružuje, kao ni tu energiju kada savladate pjenušavi brzak.
Ovaj adrenalinski sport donosi toliko osmijeha, zabave i uživanja, a nigdje u svijetu se ne organizuje rafting u ovako čistoj kristalnoj rijeci, koju tokom spuštanja možete i da pijete.
Ljepota Tare nas je toliko opčinila, a snaga njenih brzaka utjerala je strah u kosti. Boreći se sa brzacima koje siječe čamac, navala adrenalina tjera vas da se divite lijepoj Tari i poštujete njenu snagu.
Za bezbjednost i nezaboravan osjećaj svakako je zaslužan sertifikovani skiper koji vodi brigu da se incidenti ne bi dešavali kao i kompletna kvalitetna oprema kampa. Ljudi iz kampa učinili su sve da se osjećam sigurno, ispunjeno i zadovoljno, a rafting na Tari me je naučio koliko je priroda moćna i neukrotiva.
Da naše uspomene na ovaj vikend na najkvalitetniji način ostanu sačuvane od zaborava brine se ekipa Outdoor TaraSporta, jer skiper a i vi sami na raspolaganje dobijate GoPro kamere koje mogu zabilježiti sve čarobne trenutke vašeg spusta ljepoticom među rijekama.

Pored standardnog raftinga, TaraSport nudi i porodični rafting sa djecom, kanjoning kanjonom Nevidio i Hrčavkom, krstarenje, planinarenje, vožnju bicikla, ekskurzije, speleološke izlete, ekspidicije, jahanje konja, lov i ribolov, džip safari,  planinarenje, paraglajding, zip line, jednodnevne i višednene ture.

Što se tiče samog smještaja, ovaj kamp “Outdoor resort TaraSport” izgrađen je prošle godine, a opremljen sa 11 bungalova, idealno za parove i porodice i dodatna četiri apartmana sa četiri kreveta i tri apartmana sa šest kreveta za veće porodice i grupe. Sve smještajne jedinice su nazvane po planinama ili rijekama, u čast lokalnom okruženju. Unutrašnjost bungalova i apartmana krasi moderan, ali jednbostavan stil. Svi bungalovi imaju privatno kupatilo.

Ko putuje taj i ogladni, a mi smo svoju glad utolili ukusnom i kvalitetnom hranom vrhunskih gurmana. Vrhunska usluga i preukusna hrana jedna su uspomena više i napomena da se u ovaj kamp treba vratiti.

Restoran TaraSport sa svojom drvenom strukturom je mjesto gdje se svi posjetioci ovog odmarališta okupljaju za ručak, upoznaju nove ljude, igraju društvene igre. Terasa restorana se prostore 20 metara iznad rijeke Drine, gdje su za vas pripremljene ležaljke za maksimalan užitak.

Resort je opremljen sa dva parkirališta koja su besplatna i koja su pokrivena video nadzorom, jedan za automobile i autobuse, a drugi za kampere sa priključcima za vodu i struju. Takođe vas čekaju tereni  za odbojku, košarku i fudbal i igralište za djecu. Za goste je dostupan besplatan WI-FI.

Za sve ljubitelje adrenalina ovo je idealan način da provedu svoj odmor, a najbitnije stvari zbog kojih se gosti svakog proleća i ljeta vraćaju baš na ovaj kamp su prijatna domaćinska atmosfera i ugodan smještaj.
Iako su mišljenja podjeljenja da li se fizički umorite ili odmorite na raftingu, sigurno je da
napravite predah od gradskog načina života i sebe napunite ogromnom dozom pozitivne energije. Rafting je drugačije putničko iskustvo, intenzivno na svoj način. Umor svakoga stigne, ali od količine utisaka i svega što doživite.
Povratak na rijeku Taru je zagarantovan, jer jednom doživjeti njene brzake nije dovoljno i kako to skiperi znaju reći “svaki put je drugačije”.
Poslije svakog putovanja jedino što je bitno ponijeti u torbi, pored dokumenata i ličnih stvari, jesu uspomene. Samo lijepe i nezaboravne uspomene ostaju za cijeli život i uvijek iscrtaju jedan novi osmijeh na lice čovjeka.
Obucite zaštitno odjelo, stavite prsluk za spašavanje i kacigu, te se prepustite  adrenalinu dok osvajate uzbudljive brzake Tare.
Ekipa HP media grupe i Padrino radija na Tari
HP, jun 2020.