Veliki broj vjernika večeras je u centru Trebinja, zajedno sa sveštenstvom Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i čelnicima grada, prisustvovao paljenju badnjaka na Trgu slobode.

Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg i litija koja je prošla od hrama do Trga slobode.

Starješina Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg Mladen Žulović rekao je da je “Bog postao čovjek kako bi nas ljude uzvisio, te da je za ljude važno da kroz Hristovo primanje tijela čovječijeg mogu da postanu satjelesnici Božiji”.

On je istakao da narod samo kada se veže za Boga može da zadobije vječni život i spasenje.

“Želim vam od Gospoda mir, radost i utjehu u srcima i dušama i da odavde ponesete u domove vaše dobrotu i blagoslov i da tako smireni pred Bogom opet dođemo i poklonimo se NJemu na svetim bogosluženjima”, rekao je Žulović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poželio je svojim sugrađanima da varnice iz badnjeg plama u dušama probude još više ljubavi u porodicama, prema najbližima, ali i prema svom gradu.

Tradicionalno nalaganje badnjaka na trebinjskom Trgu slobode

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Понедељак, 06. јануар 2020.

 

On je naveo da Trebinje danas nije samo veliko gradilište, već je i grad u kome se sučeljava mnogo novih ideja.

“Uvjeren sam da ako ovako nastavimo i ako se u ovaj razvojni projekat uključe svi ljudi stvaralačkog duha kojima je Trebinje u srcu, iduće godine na isti dan govorićemo o Trebinju koje je uhvatilo korak sa najprosperitenijim gradovima u regionu”, rekao je Ćurić i poželio sugrađanima da ih prožme duh razumijevanja jedinstva i ljubavi.

Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

U Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u ponoć će biti služena Sveta liturgija.

Umirovljeni vladika Atanasije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju ujutru u 6 časova.

Foto & Video: HP media

Izvor: Srna