Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras u Podgorici na molitvenoj litiji koju je predvodio preosvećeni episkop dioklijski Metodije, a poručeno je da ovako velikog zbora nije bilo u istoriji Crne Gore i da on ima silu i snagu da donosi odluke.

Pred hram Hrista Spasitelja stigli su građani koji su danas pješke krenuli iz Orljeva u Kučima. Njihov dolazak propraćen je velikim aplauzom prisutnih građana.

Molitvenu litiju u kojoj su vjernici nosili ikone i barjake prošla je od hrama Hrista Spasitelja do crkve Svetog Đorđa pod Goricom i nazad do hrama.

Protojerej stavrofor Dragan Stanišić rekao je ispred crkve Svetog Đorđa u istoriji Crne Gore nije bilo ovako velikog zbora i poručio da će se sabirati sve dok ih ne bude toliko da odluke i misli koje imaju ne pozdrave i oni koji ih ne podnose i kojima smetaju.

On je istakao da ovaj zbor ima silu i snagu i regularnost da donosi odluke, čak da donese i zakon.

Nikšić večeras

“Ako to nije moguće, to znači da nas nema dovoljno, da bi trebalo da nas ima više. I onda kad nas bude još više, donijećemo sljedeće odluke – da se brišu svi članovi iz najnovijeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji osporavaju Crkvu i sramote je, a ostanu oni koji afirmišu Crkvu”, naglasio je Stanišić.

Sveštenik Predrag Šćepanović pozdravio je sve koji širom Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, širom Evrope i Amerike podržavaju litije.

Litije su održane širom Crne Gore, a posebno masovno okupljanje je bilo u Nikšiću, Beranama, Baru, Pljevljima, Zeti…

Danas je regionom odjeknula lažna vijest da je u rezidenciji Mila Đukanovića, vili Gorica, odjeknula eksplozija. Netačno je da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Pljevlja, 12. januar 2020.

Oni ističu za Radio televiziju Crne Gore da eksplozije nije bilo, već da je riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.

Fejsbuk stranicu “Nedamo svetinje” na kojoj svakodnevno možete pratiti informacije i pogledati fotografije sa okupljanja vjernika možete zapratiti na linku OVDJE.

 

HP / Agencije / Facebook: Nedamo svetinje