Međunarodni ekonomski forum “Perspektive” organizovaće u Dubrovniku od 22. do 24. marta regionalni samit preduzetnika pod nazivom “300 najboljih”. Na samitu učestvuje nekoliko stotina preduzetnika i poslovnih ljudi iz 11 država srednje i jugoistočne Evrope, Austrije i Norveške.

Međunarodni komitet određen ispred ovog ekonomskog foruma dodjelio je u proteklom periodu nagrade najboljim preduzećima i preduzetnicima iz šireg regiona u sedam kategorija. Trebinjska HP media group pripala je nagrada “Stvaraoci za stoljeća/vijekove” u kategoriji “Mladi stvaraoci za stoljeća/vijekove za podsticaj razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi” koja će biti uručena na pomenutom međunarodnom samitu preduzetnika u hotelu Dubrovnik Palace pretposljednjeg vikenda marta ove godine.Komitet za dodjelu nagrada činili su istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, marketinga, menadžmenta, finansija i preduzetnišva:

1. prof. dr. Sinša Zarić, predsjednik Komiteta (Srbija);
2. prof. dr. Franz Schausberger, počasni član Komiteta (Austria);
3. dr. Bernhard Prestel, počasni član Komiteta (Njemačka / Švajcarska);
4. prof. dr. Reinhard Priebe, počasni član Komiteta (Njemačka);
5. prof. dr. Bernd Hallier, počasni član Komiteta (Njemačka);
6. prof. dr. Biljana Sekulovska – Gaber, zamjenica predsjednika Komiteta (Makedonija);
7. prof. dr. sc. Velimir Srića, zamjenik predsjednika Komiteta (Hrvatska);
8. prof. dr. Nenad Brkić, član Komiteta (BiH);
9. mr. sci. Franc Pangerl, član Komiteta (Slovenija);
10. mag. oec. Vesna Cvitanović, član Komiteta (Hrvatska);
11. prof. dr. Aleksandar Andrejević, član Komiteta (Srbija);
12. prof. dr. sc. emeritus Slavica Singer, član Komiteta (Hrvatska) i
13. prof. dr. Bahrija Umihanić, član Komiteta (BiH).

Cijeli proces izbora laureata odvijao se u više faza, a trajao je od 15. juna prošle godine kada su potencijalne dobitnike priznanja nominovali članovi, rukovodioci i saradnici organizatora projekta, veliki broj preduzetnika, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, predstavnici akademske zajednice, državne i lokalne institucije sa područja srednje i jugoistočne Evrope.

Riječ je o nagradi i priznanju za razvoj ideja, inovacija i investicija u preduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.  Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja “Stvaraoci za stoljeća/vijekove” prepoznao je HP media group kao kompaniju koja iz godine u godinu na kreativan i inovativan način bilježi uspjeh i rast u svom poslovanju, uz primjenu najviših standarda društvene odgovornosti i uz ulaganje maksimalnih napora u promociji preduzetništva kao ideje.

Foto-galerija sa prethodnih dodjela nagrada “Stvaraoci za stoljeća/vijekove”

 

“HP media group upravo u martu mjesecu ove godine slavi svoj treći rođendan, a za dosadašnji period rada možemo se pohvaliti da smo uz naš razvoj unaprijedili i poslovanje brojnih naših klijenata, te smo nudeći najkvalitetnija rješenja stekli povjerenje preko 200 klijenata iz zemlje i regiona. Beskrajno smo zahvalni svim našim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, koje je rezultiralo našim konstantnim razvojem, njihovim unaprijeđenjem poslovnih rezultata, te na kraju i ovim laskavim međunarodnim priznanjem”, saopšteno je ovim povodom iz HP media group.

“Najviše se ponosimo našim mladim i ambicioznim timom, koji je spreman da se u svakom trenutku uhvati u koštac sa svim izazovima, a koji svoje iskustvo gradi na stalnom usavršavanju i inovacijama. Uživamo u ulozi kreativnog lidera u našoj regiji kada su u pitanju mediji i marketing, ali i organizacija brojnih manifestacija, te sprovođenje raznih inicijativa. Nagrada koju smo dobili je samo još jedan pokazatelj da smo zaista na pravom putu, uprkos svim preprekama i poteškoćama, te da se u budućnosti možemo nadati novim uspjesima i timskim radostima. Zbog toga nastavljamo da unaprijeđujemo naše poslovanje i da širimo naš sistem, ali i da doprinosimo razvoju preduzetništva, ne samo u Hercegovini i Republici Srpskoj, već i u regionu”, navodi se u saopštenju menadžmenta HP media group.

U okviru HP media group funkcioniše Padrino radio, najslušaniji radio na području trebinjske regije, internet portal Hercegovina Promo, jedan od najposjećenijih dnevno-informativnih web platformi u istočnoj Hercegovini, mreža “outdoor” oglašavanja koju čini LED video displej u centru Trebinja, te lanac bilborda i “city light” oglasnih površina, a u fazi razvoja je internet televizija i brojni drugi projekti.

Hotel “Dubrovnik Palace”, mjesto održavanja regionalnog samita preduzetnika “300 najboljih”

Prethodnih godina nagradu “Stvaraoci za stoljeća/vijekove” zaslužili su: Grad Podgorica, Grad Zagreb, Opština Inđija, Aerodrom Nikola Tesla iz Beograda, novinar Goran Milić, Forma ideale iz Srbije, Hrvatska radio televizija, TV1 Sarajevo, Koncern Agram, Plantaže “13. juli” Podgorica, Udruženje poslovnih žena Srbije, Kompanija Širbegović iz BiH, Vinarija Aleksić iz Srbije, Kompanija Naxi Beograd, Grad Dubrovnik, a HP media group je prvi laureat sa područja Istočne Hercegovine.

HP, februar 2019.