Gost u studiju Padrino radija danas je bila Snežana Radojičić poznata pod nadimkom Ciklo nomad.

Snežana svijetom putuje od 2011. godine, do sada je obišla oko 40 zemalja svijeta i prešla više od 50 000 kilometara. Snežanin dnevni budžet ne prelazi 10 dolara, a  na svim svojim putovanjima kampuje.

Kampovanje je neodvojivo od takvog načina života, kampovanje čini barem polovinu boravka napolju, u prirodi“, kaže Snežana i dodaje da gdje god da ode posmatra prirodu i traži zgodno mjesto za kampovanje.

Ovaj za mnoge potpuno neobičan način života za Snežanu nije niša neobično, koja u izjavi za Padrino radio kaže da je sve više onih koji se odlučuju na život “izvan kutije”.

Presudan trenutak kada se odlučila na ovakav način života desio se kada je ugostila porodicu od pet članova koja je biciklima krenula iz Švajcarske za Vijetnam, putovali su dvije godine. Tada je kaže shvatila da i ona može da se otisne u ovu pustolovinu, koja je od ideje prerasla u način života u kome je njesrećnija.

U izjavi za Padrino radio Snežana kaže da je biciklo njen simbol slobode i da je ovaj način života onaj koji je željela da živi.

Kaže da apslolutno uživa u svim svojim putovanjima, i ističe da je Japan zemlja koja ju je fascinirala. “Japan je za mene planeta za sebe, Japan je potpuno drugačiji od svega”.

Našla sam neke sličnosti između Trebinja, ljudi koji žive ovdje i Japanaca, ali o tome ću više govoriti večeras na tribini“, kaže Snežana, i poziva Trebinjce da dođu na tribinu koja će početi u 19 časova u Kristalnoj sali SL Industry hotela.

Zainterosovani će večeras moći da kupe Snežanine knjige: “Preko Himalaja i Gobija” (20 KM) i “Nomad” (20 KM), kao i da dobiju potpis na svoje primerke.

Do početka tribine Snežana uživa u čarima Trebinja, jutros je posjetila Turističku organizaciju Grada Trebinja, gradsku pijacu, Hercegovačku kuću, a o Trebinju u kome je prvi put imala je samo riječi hvale.

Ulaz na večerašnju tribinu je slobodan!

Dobro došli!

Vidimo se u Kristalnoj sali hotela SL Industry u  u 19 časova.
HP, mart, 2019.