Dragana Tešević, koju je hercegovačka javnost upoznala kao finalistkinju prvog HP Izbora za Miss Istočne Hercegovine na kome je osvojila titulu Miss šarma, učestvuje na takmičenju za Miss Evrope čije će finale biti održano u martu u Bejrutu.

Mlada studentkinja iz Gacka ovih dana je u glavnom gradu Libana koji ima višedecenijsku tradiciju organizacije izbora za Miss Evrope, odakle šalje pozdrave cijeloj Hercegovini.

Dragana Tešević

Modna agencija Alexy Models usmjerena je na otkrivanje talentovanih mladih modela iz država regiona, kao i njihov lični razvoj shodno potencijalu. Oni su odlučili da ja budem predstavnica Bosne i Hercegovine na predstojećem izboru Miss Europe World 2019 koji se svake godine tradicionalno održava u Bejrutu u periodu od 20. februara do 10. marta. Na izboru ljepote ce učestvovati oko 40 predstavnica iz cijele Evrope”, izjavila je Dragana za naš portal.

 

Ovaj izbor ima tradiciju dugu skoro 60 godina, jer je prvi izbor organizovan 1960. godine, a Dragana za HP media group dodaje da je organizacija na najvišem mogućem nivou i podrazumjeva odlazak učesnica u Bejrut, smještaj u luksuznom hotelu i jasno definisan plan i program priprema.

“Stručni tim nam je maksimalno posvećen što se tiče brige o izgledu u smislu pravilne njege, stajlinga, a takođe i edukacije, gdje nas stručnjaci uče o kulturi pokreta i neverbalnoj komunikaciji, javnom i televizijskom nastupu a posebno se uvježbava koreografija i defile na pisti. Biće upriličeno i gostovanje na njihovoj MTV televiziji koja će i prenositi ovaj izbor ljepote”, završila je Dragana izjavu za naš portal.

Duga tradicija izbora za Miss Evrope seže u daleke 60-te godinme prošlog vijeka

Nama ostaje da poželimo mnogo sreće Dragani na ovom takmičenju, a sve naše čitaoce pozivamo da svojim glasom daju podršku mladoj Gačanki na linku OVDJE.

HP, februar 2019.