Ovogodišnji maturanti u Trebinju neće imati priliku da uživaju u svečanom činu maturske večeri, što je na posebno emotivan način pogodilo cijelu ovu generaciju, ali i sve njihove profesore i rukovodstvo škola.

U trebinjskoj Gimnaziji “Jovan Dučić” učenici završnih razreda su humanitarnom akcijom na poseban način obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja i na dan kada su trebali imati matursku zabavu uručili su prikupljeni novac socijalno ugroženom sugrađaninu Miodragu Jahuri, o čemu smo pisali juče.

Gestom vrijednim svake pažnje i pohvale ovi mladi ljudi su pokazali da su stasali u odgovorne i uzorne članove društva, te pokazali da Trebinje ima mladost na koju može da računa.

Da nebi ostalo na tome pobrinuo se dio profesora i direktor Gimnazije “Jovan Dučić” koji su ove mlade ljude poželjeli na određen način nagraditi i iskazati im pažnju i poštovanje. Na isti dan su njihove školske uspomene, sabrane u stotinjak fotografija tokom školovanja sa posebnom posvetom, objavljene na velikom reklamnom LED displeju trebinjske HP media grupe, koja se sa velikim zadovoljstvom i bez komercijalnih motiva odazvala ovoj inicijativi.

U posveti piše:

“Maturanti Gimnazije sijaju uprkos svemu …
Bilo je čarobno, sada to znamo, zato ne zaboravljamo bezbrižnost, čuvamo je od    zaborava …
Mladost i osmijesi Vas pozdravljaju …
Naši najljepši trenuci !!!
GENERACIJA MATURANATA GIMNAZIJE “JOVAN DUČIĆ” (2019/2020.)“

Narednih desetak dana ove mlade ljude i izdvojene trenutke njihovog školovanja moći će da upoznaju i svi Trebinjci na jednoj od najprometnijih lokacija u gradu.

Pandemija korona virusa možda jeste poremetila živote svih nas, ali je sudeći po mnoštvu primjera probudila i najbolje u nama, a dokaz za to su i ovi znaci pažnje kojima je ovogodišnja generacija maturanata trebinjske Gimnazije zauvijek obilježila svoje živote.

Dio njihovih fotografija pogledajte i u našim foto galerijama:

HP, maj 2020.