Udahnete duh starih vremena autentičnim ambijentom i domaćinskom atmosferom Etno sela Grada Sunca.

Smještena nadomak adrenalinskog Akva parka, luksuznih apartmana i hotela, ova oaza odiše posebnošću i izdvaja se iz savremenog uređenja, te velelepni kompleks čini kompletnim.

Na središnjem dijelu ove svojevrsne replike starog hercegovačkog domaćinstva nalazi se široko rasprostanjeno guvno, sa koga se pruža pogled na cijelo imanje.

Posebnost starinski uređenom ambijentu daju izbe, čatrnje i pažljivo postavljeni fenjeri.

U skladu sa tradicijom hercegovačkog sela, ovaj prostor namjenjen je i uzgoj domaćih životinja.

Tako su na maloj farmi rado viđeni stanovnici štale, među kojima su najupečatljiviji magarac, krave i ovce. Najmlađe posjetioce najviše obraduju zečevi, ali i pernata živina, poput kokošaka, ćurki i morki.

U samom središtu male varoši glavna uloga pripada tradicionalno uređenom restoranu. Arhitekturu njegove unutrašnjosti čini spoj drvenog namještaja i zidova od grubo isklesanog kamena, a razgledanjem enterijera najdominantnija uloga pripala je taverni sa ognjištem. Oko kamina raspoređeni su stolovi,  čiju monotiniju razbijaju šareno izvezene sjedalice.

Domaćinski  raspoloženo osoblje vrijedno priprema sočan gastronomski meni, čiju ponudu krasi domaća, organski uzgajana hrana našeg područja. Iz bogatog izbora tradicionalnih delicija izdvojićemo pečenje ispod sača, jagnjetinu na ražnju, sarmu, cicvaru i uštipke.

Pored ukusnih jela, ljubitelji dobre muzike i provoda u toplini ovog restorana imaju priliku da se opuste i uživaju i uz zvuke sjajnih vokalnih izvođača, akustične gitare ili tamburaškog orkestra.

Svojim dolaskom možete se sami uvjeriti u specifičnost ovog ambijenta, koji je zbog velike zainteresovanosti domaćih i stranih posjetilaca otvoren svakog dana u periodu od deset do 22 časa.

 

HP, januar 2020.