Zabrane okupljanja preko 50 ljudi na jednom mjestu i epidemija koja vlada nisu spriječile maturante Centra srednjih škola da svečano proslave kraj svog srednjoškolskog školovanja. Tako su učenici odjeljenja IV-3, smjer farmaceutski tehničar kraj jednog životnog poglavlja obilježili u hotelu “Integra”.

“Bilo nam je predivno tu noć, kao i cijelo naše školovanje. Trudićemo se da budemo u kontaktu, i da ne zaboravimo jedni druge, činjenice su da više zajedno u klupe nećemo sjesti, ali ćemo svakako nastaviti druženje van tih školskih kupa, nećemo dozvoliti da škola bude jedino mjesto gdje ćemo biti zajedno, svakako da ćemo se privatno nastaviti družiti. Kroz ove četiri godine, naučili smo dosta toga, jer smo imali divne profesore koju su uspijeli da prenesu znanje na nas.
Bili smo složan razred, miran, volimo se našaliti da su se čak i neki profesori I borili da nam predaju, time dokazujemo da je naš prosijek razreda bio na kraju 4.83. Želimo da budućim generacijama prenesemo da imaju volju za sticanjem znanja,i motivaciju za učenje, da poštuju autoritet profesora i da znaju da je stvarno svaka ocjena je za đaka.
Imali smo i profesorice koje će uvijek ostati nam u sjećanju, kao što je divna profesorica Elizabeta koja nas je naučila da nikada ne smijemo reći da nešto ne možemo naučiti,ona nam je davala dodatnu motivaciju za učenje, uvijek je bila tu za nas kako u školi tako i privatno,i zbog nje smo zavolili faramaciju, lijep je osjećaj kada znamo na koga možemo uvijek računati.
Pored naše Bete, naša divna razredna Vesna, koja je u nas ulila samopouzdanje , da vjerujemo u sebe, i da nikada ne trebamo da odustajemo, koliko samo smijeha i pozitive smo proživili sa njom to samo mi znamo I ona, pamtićemo njen svaki savjet I kritiku. Bilo je tu i ostalih profesorica kao što je profesorica Ivana, Sonja, Jadranka, Snežana, Bojana, Slađana,Anka i ostale , kao i direktorica Neška koja nam je uvijek izlazila u susret.
Nadamo se da 6-tog juna nije bila zadnja noć kada smo se okupili zajedno, nadamo se da ćemo za 10 godina na proslavi “10 godina mature”, biti uspješni u profesijama koje smo izabrali . Sada je na nama da djelić ovih dana čvrsto stisnemo u duši I da prenesemo kroz život”, napisali su maturanti odjeljenja IV-3, smjer farmaceutski tehničar.

 

 

 

HP, jun 2020.