Trebinjska bolnica i Dom zdravlja svečano su danas obilježili krsnu slavu – Svetog Damjana i Kozmu, u narodu poznate i kao Svete Vračeve.

Svečanom obilježavanju slave ovih ustanova prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, zamjenica gradonačelnika Slađana Skočajić, brojni ljekari i medicinski radnici, kao i drugi politički zvaničnici i privrednici najjužnijeg grada Srpske.

Okupljenim se obratila direktorica bolnica Ljubica Miljanović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Direktorica Bolnice Ljubica Miljanović rekla je da je ova godina za ustanovu bila veoma radna i da su ljekari najviše posla imali sa pacijentima oboljelim od malignih oboljenja, ali i sa povrijeđenima u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali mladi ljudi.

Ona je uputila apel mladima da da ne uzimaju alkohol i stimulativna sredstva jer se najveći broj saobraćajnih nezgoda i ozljeda događa nakon njihovog korišćenja.

“Poželjela bih da u sljedećoj godini sva naša odjeljenja imaju manje posla, a jedino da ginekologija ima više posla”, navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da će ova ustanova u narednom periodu raditi na unapređenju dijagnostičkih i terapijskih procedura uz pomoć lokalne zajednice, resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske.

Krsnu slavu trebinjskim zdravstvenim radnicima čestitao je i gradonačelnik Mirko Ćurić koji je istakao da je cilj lokalne samouprave da obezbijedi veće plate radnicima, ali i bolje zdravstene uslove liječenja za pacijente.

“Pacijenti ne smiju da ispaštaju, a naš cilj je da im u narednom periodu stvorimo što bolje uslove i da težimo da svi zaposleni imaju veće plate”, rekao je Ćurić.

Kada su u pitanju kapitalni projekti Bolnice, Ćurić je naveo da je završena toplotna pumpa čime je Bolnica dobila adekvatno grijanje i izrazio nadu da će i preko ljeta Bolnica imati odgovarajuće hlađenje.

 

Izvor: Srna