Grupa od dvadesetak entuzijasta iz trebinjskog naselja Police odlučila se u vremenu pandemije korona virusa da ne sjedi samo kod kuće, već da višak slobodnog vremena pretvori u koristan rad na uređenju lokalnog sportskog terena.

Igralište koje se nalazi u sklopu Osnovne škole “Vuk Karadžić” u ovom naselju zasijalo je u punom sjaju poslije nekoliko dana aktivnog rada na čišćenju i uređenju. I dok su đaci kod svojih kuća i čekaju na povratak u školske klupe, ali i na sportski teren u sklopu škole, društvo koje se na ovom mjestu uglavnom okuplja igrajući basket je u svoje ruke uzelo trimer, lopate, krampe i ostali alat i ovaj teren dovelo u stanje koje služi na čast svima.

Ono što je vrijedno istaći je da su se ovi entuzijasti na akciju odlučili samoinicijativno i da u realizaciji cijele ideje nisu očekivali bilo čiju pomoć. Oni će u narednim periodu vlastitim finansijskim sredstvima obaviti i kupovinu novih košarkaških tabli, mrežica i ocrtati basket teren.

Akcija koja svakako može poslužiti kao primjer mnogima i potvrditi činjenicu da i pojedinci i neformalne grupe mogu učiniti mnogo, ako imaju jasan cilj i dobru volju.

 

Foto: 3×3 Trebinje

HP, maj 2020.