Danas je u Gradskoj upravi u Trebinju upriličen prijem za 36 učenika drugih razreda srednje škole – učesnika projekta “Povratak prirodi”.

Učenici su boravili u Eko centru Ušće deset dana i to vrijeme su iskoristili da steknu nove vještine i navike iz oblasti streljaštva, ekologije i zaštite, podizanja ekološke svijesti, liderstva, timskog rada…

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je riječ o jednom od najvažnijih projekata koji su posvećeni mladim ljudima.

“Učenicima su na usluzi bili radnici Doma zdravlja, speleolozi, planinari, članovi Crvenog krsta, vatrogasci. Svi oni su svoje znanje prenijeli na učesnike ovog prije svega edukativnog kampa” , rekao je Čirić i dodao da u narednom periodu Grad Trebinje planira da nastavi sa provođenjem ovog projekta, ali i da se u saradnji sa resornim ministarstvom iznađe rješenje da se ovaj projekat provodi za vrijeme školske godine za učenike koji su postigli dobre rezultete u školi i koji na vrijeme završe sa svojim nastavnim obavezama.

Ćurić je dodao da je planirano da ovaj projekat zaživi i u ostalim opštinama i gradovima Srpske.

Učesnici kampa kažu da je najveći izazov bio biti bez mobilnog telefona i društvenih mreža, saglasni su da je i to moguće i da su upoznali neku potpuno drugačiju i zdraviju stranu života.

Nenad Rogan, učesnik ovog projekta kaže da mu je drago što je učestvovao na ovom kampu i dodaje da prije kampa mislio da neće moći da izdrši bez mobilnog telefona.

“Prvih dana mi je bilo neobično, poslije sam se navikao. Naučio sam dosta novih stvari koje ću primjenjivati u budućnosti”, rekao je Nenad.

Projekat „Povratak prirodi“ sprovelo je Sportsko društvo Leotar, a finansirao Grad Trebinje.

 

 

HP, jul 2019.

 

 

 

 

u Izviđačkom Eko centru “Ušće”.