Proglašenjem đaka generacije, najboljih učenika odjeljenja, te polaganjem cvijeća na grob pjesnika Jovana Dučića na Crkvini, trebinjski gimnazijalci pozdravili su se sa školskim danima, te puni znanja i energije krenuli u novo poglavlje života.

Prvu generaciju koja je na drugačiji način, bez organizovane maturske večeri, završila svoje školovanje u Gimnaziji “Jovan Dučić” pozdravile su razredne starješine završnih razreda, kao i  direktor ove ustanove Mišo Pešić.

“Uskoro više nećete biti učenici gimnazije, ali ćete zauvijek ostati gimnazijalci. Naši zajednički trenuci postaće dio uspomena i živjeće u pričama, anegdotama, na fotografijama i video snimcima. Pamtićemo se po dobru, isticati brojne uspjehe, zaboravljati sitne čarke i odbacivati poraze”, rekao je Pešić.

Savjetovao ih je kako se u svakom od njih nalazi upisan jedini pravi izbor, te ako im se to učini preteškim dobiće razlog više da se za njega odluče.

Đakom generacije proglašena je Anja Dučić iz odjeljenja IV1, dok su najbolji učenici razreda Nikolina Škiljević iz IV2, Anastasija Drašković iz IV3, te Anja Ćurić iz IV4.

“Prijateljstva koja smo ostvarili ostaće za cijeli život, a naše tajne i šale iz klupa nikada neće izblijediti iz sjećanja”, istakla je Dučićeva.

Zahvalila se profesorima koji su, kako kaže dali sve od sebe da im prenesu svoje znanje, ali i naučili ih da postanu dobri, odgovorni i savjesni mladi ljudi.

“U svoje, ali i u ime mog razreda IV1, zahvaljujem se našoj razrednoj starješini Ani Mitrić koja je svima nama bila podrška, borila se za nas, te nam bila veliki prijatelj. Posebno se zahvaljujem i profesoru fizike Maksimu Mičeti na uloženom trudu, strpljenju i velikim zaslugama za moje uspjehe na takmičenjima”, navela je Dučićeva.

Pored toga, svojoj generaciji poželjela je mnogo uspjehu u izazovima koji ih čekaju.

 

Ivana Kardum

HP, maj 2020.