Mirna protestna šetnja pod nazivom “Borba za život”, organizovana je danas u Sarajevu. “Radite svoj posao” poručili vlastima.

Nezadovoljni izostankom adekvatnog odgovora nakon prethodnih protesta, organizatori, pokret “Ženski marš: Borba za život” današnjim protestima želi još jednom uputiti vlastima i svim odgovornima apel da, kako su rekli, rade svoj posao.

Maja Gasal Vražalica, koja se obratila u ime organizatora protesta, podsjetila je da su ranije vlastima dali rok do 13. aprila da reaguju, nabave vakcine i ispune ostale uslove, ali se, kazala je, niko nije oglasio.
Ona je takođe istakla da protesti nisu samo zbog vakcina, nego je riječ o protestima “za dostojanstveniji život”. Ističe da nije više bitno ko je vlast, a ko opozicija, ocjenjujući da se nijedna vlast nije bavila pandemijom.

Smatra također da u BiH kolaps zdravstvenog, obrazovnog i ekonomskog sistema nije tema o kojoj se govori, ne pronalaze se rješenja kako da se stanje popravi, “nego se govori o novim sukobima i ratovima”.

Prisutnima se obratio i doktor Bakir Nakaš, koji je ovom prilikom rekao da političari koji ne znaju nabaviti vakcine trebaju da se sklone, kako bi došli oni koji znaju.

Izvor: Fena / Mondo