Dvadeset pčelara početnika dobilo je danas po pet pčelarskih paketa. Pakete je donirio Agrarni fond Grada Trebinja, sa ciljem da se pomogne novim pčelarima.

Predsjednik Agrarnog fonda Vesko Dutina kaže da do kraja godine planiraju da pomognu još 20 pčelara -“Trudimo se da sve programe realizujemo na način na koji smo to radili prethodnih godina. Sve se radi radi putem poziva, putem komisija. Svakog korisnika koji je aplicirao ovaj program, zaposleni u Agranom fondu su obišli prije pravljenja konačne rang liste”.

Dutina kaže da ljudi trebaju da se odgovorno ponašaju prema onome što dobiju i da je bilo vrlo malo zloupotreba –“Oni koji zloupotrebili dobili su rešanja da nemaju pravo na pomoć Agrarnog fonda najmanje pet godina”.

Jedan od pčelara Pašić Zoran do sada ima 15 pčelarskih kompleta i kaže da ga raduje ova donacija jer za njega i njegovu porodicu je vrijedna –“Pčelarstvom se bavim tri godine, dobili smo pet kompleta. Mnogo će mi značiti, svaki komplet je vrijedan. Moj sin ima jedanajest godina i tri  godine se već bavi pčelarstvom”.

Svi pčelari koji su danas dobili donaciju su i članovi Udruženja pčelara “Leotar”.

Predsjednik Udruženja pčelara “Leotar” Obrad Ninković objašnjava da je pčelarstvo tradicija za istočnu Hercegovinu –“Ja se iskreno nadam da će Agrarni fond naći načina da i ostalim pčelarima u budućem vremenu podijeli ove komplete”.

HP, septembar 2019.