Pretpremijera dugo očekivanog vinskog događaja Grand tasting-a održaće se večaras u Vinskoj galeriji Vukoje.  Ovaj eksluzivni događaj okupiće oko 30  najboljih vinarija iz regiona u Beogradu 23. marta. Ljubitelji vina večeras će moći da probaju  između ostalog i neobične sorte vina ne samo iz Hercegovine već iz cijele regije.

Na današnjoj konferenciji za medije govorio je direktor Podruma Vukoje 1982 i organizator pretpremijere Grand tastiga Radovan Vukoje.

„Posebna nam je čast da možemo da najavimo ovako veliku manifestaciju jer smatram da upravo ove manifestacije podstiču rast vinske kulture, daju šansu ljudima da probaju velika vina. Ovo će biti specifićna manifestacija po tome što će se služiti vina koja svojim velikim kvalitetom mogu da pariraju najboljim svjetskim vinima“, poručio je Vukoje.

Urednik portala Vino.rs Viktor Čikeš najavio je najiščekivaniji novi vinski događaj u regionu i dodao : „ Biće ovo prvi vinski sajam u regionu gdje će posjetioci koji žele da probaju  plaćati vino. Radi se o kvalitetnim vinima, koja ne mogu da se dobiju na svim mjestima, nekako je samo vinari drže kod sebe“.

On je objasnio da Grand tasting specifični vinski događaj vrijedan pažnje.

„Vino.rs kao najdominantniji portal o vinima, tretira sa podjednakom pažnjom sve države u regionu, to je prostor od Slovenije do Makedonije, tako da će 23. marta u Beogradu da se nađu najrespektabilnije vinarije“, objasnio je on.

Vlasnik vinarija Bire Frano Milina  objasnio je šta misli o ideji Grand tastinga: „Ideja je orginalna i bilo bi dobro da ona zaživi i da šeta po cijelom području od Slovenije do Makedonije. Jer jednostavno mi smo puno godina vezani jedni za druge i danas smo vezani. Vino najprije ljude povezuje spaja i čini ih sretnim“.

Ljubitelji vina večeras će imati priliku da probaju probrana  vina iz najpoznatijih respektabilnih vinarija, kao što su vina kultnog vinara Frane Miline Bireta s ostrva Korčula, čije je vino Grk Defora redovno među najboljim u Hrvatskoj i regionu, preko čudesnog biodinamičara Josipa Brkića, te autentičnih vina s etiketom Škegro, vina vinarije Volarević, koja su postala sinonim aktuelnog dalmatinskog vinskog preporoda i naravno kao domaćin, Podrum Vukoje sa svojim najvećim draguljima.

 

HP, februar, 2019.