Učenici Centra srednjih škola otvorili su ovogodišnje maturske svečanosti u Trebinju.

Oko 120 mladih i razigranih djevojaka i mladića, obučenih u svečane haljine i odjela prodefilovalo je glavnim gradskim ulicama do hotela “Leotar” gdje se već po tradiciji organizuju maturske zabave.

Za učenika generacije proglašen je Vladimir Gutić, koji je predvodio svečanu povorku.

Titulu učenika generacije Gutić je zaslužio jer se svojim ocjenama, angažovanjem u školskim i vanškolskim aktivnostima te postignutim rezultatima na takmičenjima izdvojio kao prvi među maturantima ove škole.

Prema Gutićevim riječima ove godine bilo je dosta dobrih učenika pa je titula učenika generacije tim još draža.

– Ove godine iz Centra srednjih škola izašlo je mnogo kvalitetnih mladih ljudi. Meni je čast i veliko zadovoljstvo što sam upravo ja proglašen najboljim među njima – istakao je Gutić, koji je stekao zvanje prehrambenog tehničara, prenosi Avaz.

– Odlučio sam upisati ovaj smjer jer me oduvijek privlačio laboratorijski rad, sviđali su mi se predmeti poput hemije i biologije i upravo na tim predmetima i jeste akcenat kada je u pitanju moja škola, tako da dalje nastavljam u istom pravcu, upisaću prehrambenu tehnologiju, kontrolu kvaliteta hrane, s tim da nisam zasigurno odlučio hoće li to biti Tehnološki fakultet u Banjaluci ili Novom Sadu – izjavio je Gutić.

 

P.M.

Izvor: avaz.ba