Danas smo u prostorijama HP media grupe u Trebinju imali zadovoljstvo da ugostimo đake generacije četiri trebinjske srednje škole.

Četvrtu godinu za redom trebinjska HP media grupa samoinicijativno organizuje kampanju „NAJBOLJI MEĐU NAMA“, koja ima za cilj da promoviše i predstavi postignute uspjehe mladih ljudi iz Trebinja i Hercegovine.

Ove godine kampanju je podržala i kompanija ABV sistem iz Trebinja, koja je prepoznala naše ciljeve i obezbjedila vrijedne poklone, komplete knjiga Meše Selimovića i Mome Kapora.

Tokom mjeseca juna na velikom reklamnom LED displeju HP media grupe u centru Trebinja biće sprovedena kampanja promocije ovih mladih i vrijednih ljudi.

Ovogodišnji nosioci priznanja đak generacije su ispred Gimnazije „Jovan Dučić“ Ivana Kašiković, Vladimir Gutić je đak generacije Centra srednjih škola Trebinje, Ognjen Golubović je najbolji u generaciji Tehničke škole, a Lana Perović je nosilac priznanja u trebinjskoj Muzičkoj školi. Oni su uspjeli da se kroz četvorogodišnje obrazovanje izdvoje kao najbolji u svojoj školskoj generaciji.

Vladimir Gutić, đak generacije Centra srednjih škola kaže da sa ponosom nosi ovu titulu i ističe da je u njegovoj generaciji bilo još istaknutih učenika.

Srednjoškolsko obrazovanje pamtiću po druženju sa drugarima, ali i po profesorima, jer mi je njihova podrška mnogo značila tokom četiri godine rekao je Vladimir za portal Hercegovina promo.

Vladimir je stekao zvanje prehrambeni tehničar, a i buduće školovanje će nastaviti u tom pravcu, “Upisaću Tehnološki fakultet, smjer kontrola kvaliteta hrane, u Novom Sadu.”

Ivana Kašiković, đak generacije trebinjske Gimnazije kaže da je posebno srećna zbog titule koju je ponijela i dodala da se dobrom organizacijom sve može postići. Pored znanja koje je stekla iz prirodnih nauka Ivana je stekla i znanje iz poznavanja jezika.

Izdvaja francuski jezik iz koga je nekoliko puta učestvovala na republičkim takmičenjima.

Želja joj je, dodaje, da upiše softversko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

“Nadam se da ću uspjeti da upišem željeni fakultet i da ću na prijemnom ostvariti dobar rezultat kako bih se školovala iz budžeta”.

Lana Perović, đak generacije Muzičke škole u Trebinju i maturant trebinjske Gimnazije kaže da je bio izazov pohađati dvije škole istovremeno, ali dodaje da je sve stvar dobre organizacije.

“Znanje koje sam stekla u muzičkoj školi je odlična osnova za školovanje koje slijedi”, kaže Lana i dodaje da planira da upiše Muzičku akademiju u Novom Sadu. Ako bude prilike planira da svoje muzičko znanje usavršava i u inostranstvu.

Ognjen Golubović đak je generacije Tehničke škole u Trebinju.

U izjavi za naš portal i radio Padrino Ognjen kaže da će srednoškolsko obrazovanje pamtiti po druženju sa drugarima, šalama na časovima i ekskurziji.

Od svih predmeta koje je izučavao Ognjen najviše voli matematuku i programiranje, pa nije bilo dileme koji će fakultet upisati.

“Nadam se da ćemo Ivana i ja upjeti da upišemo softversko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu”.

Ognjen je ljubitelj je planinarenja i čitanja, a najviše je čitao Paola Koelja.

 

 

HP media grupa svim đacima generacije, kao i svim njihovim kolegama iz školskih klupa, želi mnogo uspjeha kako u daljem školovanju tako i u ostalim životnim iskušenjima koja im predstoje.

 

HP, maj 2019.