Sunčano aprilsko jutro u najjužnijem gradu Srpske u nekim srećnijim danima opisivalo je traženje mjesta više u suncem okupanim baštama kafića, nemirna dječija igra ispraćena pogledima penzionera sa klupa gradskog parka, ali gužve zbog nabavke potrepština u supermarketima.

Novonastala situacija ovog proljeća potpuno je izmijenila izgled grada, a fotografije današnjeg jutra pogledajte u našoj foto reportaži.

Trg Slobode koji je bez prodavača knjiga, suvenira, ali i što je najbitnije i ljudi već danima unazad najbolji je pokazatelj novonastalih okolnosti.

Rijetki su oni koji bi na ovaj pazarni dan u nekim normalnim uslovima preskočili ispijanje jutarnje kafe u srcu Trebinja, ipak opasnost od širenja opasnog virusa učinio je da Stari grad ovih dana izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Poznato je da bazen u naselju Bregovi opisuju ljepota prirode, sportska igrališta i “outdoor work out” što je bilo idealno za okupljanje većih grupa ljudi. Iz tog razloga imamo posebne zabrane okupljanja na ovom mjestu, što građani Trebinja i poštuju.

Ipak, dok Trebinjci poštuju mjere i čekaju da sve ovo prođe, priroda počinje da se budi, krasi i priprema grad za neke ljepše dane.

 

Ivana Kardum

HP, april 2020.