Danas smo na sat-dva ostavili tastature, reglere i mikrofone i izašli u obližnji park u Stambeno-poslovnom centru Agrokop, želeći da podržimo globalni ekološki internet izazov o kome smo pisali prethodnih dana.Kako se uvijek trudimo da sa riječi pređemo na djela, tako smo i danas zasukali rukave. I vjerujte da nije strašno, čak se može reći i da je ugodno na današnjem hercegovačkom suncu i prijatnoj temperaturi provesti van kancelarije nepuna dva sata.

Nadamo se da će naša mala aktivnost i desetak prikupljenih vreća smeća na oko 900 metara kvadratnih zelene površine u centru Trebinja dati primjer i drugima.

Park u SKP Agrokop prije

Mi smo dali riječ da ćemo nagraditi najvrijednije, a svim preduzećima iz Trebinja koja u narednim danima očiste neku javnu površinu u gradu obezbjedićemo 7 dana besplatne marketinške promocije na medijima u vlasništvu HP media group (radio Padrino, LED video displej kod mosta Iva Andrića i internet portal Hercegovina Promo).

Juče je stigla lijepa vijest iz trebinjskog Komunalnog AD i lokalnih osnovnih škola koji su organizovali akciju prikupljanja otpada od strane osnovaca, a Komunalno AD će novčano nagraditi najvrijednije koji će sredstva iskoristiti kao pomoć za odlazak na ekskurziju socijalno ugroženim učenicima.

Park u SKP Agrokop poslije naše male akcije

Trebinju su, kao gradu turizma, ovakve akcije potrebne svakodnevno, a mi nećemo stati na ovome.

Već od sutra krećemo sa velikom medijskom kampanjom koja treba da utiče na svijest svih građana o neophodnosti zaštite životne sredine.

 

HP, mart 2019.