Projekcijama filmova “Šavovi”, “Јaje” i “Polar” nastavljen je program osmog Festivala evropskog i mediteranskog filma, koji se održava u Trebinju.

Kvalitetan program, poznati glumci i reditelji obilježiće i ovogodišnju smotru. Ljepote krajnjeg juga Srpske osvojili su filmadžije, pa bi grad na Trebinjšici ponovo mogao postati set za neko novo ostvarenje.

Trebinje miriše i izgleda kao Mediteran, i nema boljeg mjesta za smotru evromediteranskog filma od krajnjeg juga Srpske, saglasne su filamdžije, a među njima i Ana Sofrenović, laureat priznanja “Zlatni platan” za 2020.

U posebno izazovnoj godini za umjetnost, naročito film, organizatori su se potrudili da kvalitetnim ostavrenjima, velikim brojem premijera, i zvučnih imena iz svijeta kritike i režije, osmi Fest učine što boljim.

“Danas imamo premijeru srpskog filma “Šavovi”, pa potom debi Andreja Dojkića iz Hrvatske sa filmom “Јaje”. Kavlitet je nešto o čemu s o vodili računa, dosta je repemijera jer je pandemija od marta sve poremetila”, izjavio je juče Peđa Milojević, umjetnički direktor Festivala.

Premijerno se trebinjskoj publici predstavio i britanski reditelj Dominik Džekson, sa filmom “Polar”.

Festival traje do 12. avgusta, za kada je zakazana projekcija filma “Koja je ovo država”, koprodukcijskog ostavrenja, koje potpisuje reditelj Vinko Brešan.

 

 

 

Izvor: Nezavisne