Редитељ Емир Кустурица потписао је јуче са Радио-телевизијом Републике Српске Уговор о копродукцији серије и филма “На млијечном путу”, који је протеклих година већим дијелом снимљен на подручју Требиња и Херцеговине.

Уговор су потписали Кустурица и генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић.

– Ово је серија која настаје као и сви моји филмови из мукотрпног процеса у коме снимим увијек пет пута више него што треба. Сада се враћамо нечему што је посебно задовољство јер ће та прича о рату и о љубави која је снимана у Републици Српској бити приказана у пет епизода – рекао је Кустурица говорећи о филму и серији у којима игра славна Моника Белучи.

Он каже да је потписао уговор за снимање серије “Раскољников” чији ће продуцент бити Би-Би-Си, а да ће такође један филм снимати у Кини који ће бити приказан у 27.000 биоскопа.

– Доживио сам да изнегирам своје ставове из времена када сам имао 25 година. Тада смо моје моје колеге и ја презирали телевизију у сваком погледу због тога што смо вјеровали да је она мјесто гдје се заправо не пробија естетика филма и то је било тачно. Али ствари су се сада битно промијениле – истакао је Кустурица.

 

Извор: Глас Српске