Bioskopski hit “Bićemo prvaci sveta”, u produkciji „Intermedia Network“ čije je djelo najgledanija domaća filmska i TV saga „Montevideo“, poslije premijera u februaru stiže i u hercegovačke dvorane. U pitanju je još jedna istinita sportska priča koja je ovog puta posvećena košarci.

Publika u Trebinju imaće priliku da u bioskopskoj sali Kulturnog centra pogleda ostvarenje Darka Bajića od 20. do 22. marta u terminima od 18 i 20 časova i 30 minuta. U Gacku su projekcije na programu 18. marta u istim terminima, dok će publika u Bileći imati priliku da Miloša Bikovića, Strahinju Blažića i društvo premijerno pogleda 19. marta u 16, 18 i 20 časova i 30 minuta.

„Bićemo prvaci sveta“ je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović (Strahinja Blažić), Borisav Stanković (Aleksandar Radojičić), Radomir Šaper (Miloš Biković) i Aleksandar Nikolić (Marko Janketić). Centralni događaj je finalna utakmica na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Ljubljani , 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Iz vizure glavnog lika Nebojše pratimo razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san – prvu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje.

 

HP, mart 2015.