Filip Radović(23), uspješan je na svim poljima, spojio je na najbolji način nauku i svoju veliku strast , futsal, a sve to radi sa mnogo uspjeha.

Golman Futsal kluba Policajac iz Banjaluke jedine ekipe iz Republike Srpske koja se takmiči u najvećeg rangu bh. student je četvrte godine Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, govorio je za naš portal, o samom kvalitetu i ekspanziji futsala u našoj zemlji.

Iz rodne Bileće, još kao golobradi mladić, putovao je u Trebinje, kako bi radio ono što najviše voli, to je “začarati” mrežu gola. Nastavio je stopama oca Željka , koji je takođe bio sjajan golman, a sada sa velikim uspjehom nosi dres kluba iz grada na Vrbasu, gdje će pored sportskih uspjeha i nagrada, u skorijoj budućnosti steći  i akademsko zvanje.

” Prije svega , Policajac je jedan vrhunski organizovan klub i što je važno pomenuti jedini FSRS predstavnik u Premijer ligi BiH. Jako sam zadovoljan uslovima i treninzima u klubu, forma je hvala Bogu zaista odlična, smatram da sam mnogo napredovao i kao igrač i kao osoba. Futsal je jako dinamičan i zanimljiv sport, uz obilje lijepih poteza koji svakim danom postaje sve popularniji i popularniji ” kaže nam Radović na početku našeg razgovora.

Dodaje, da se sve više u BiH ulaže u ovaj sport. Futsal u principu svi vole, jer je ova magična igra zastupljena još od malih nogu, u svakom kvartu , ma gdje bili i živjeli.

” Futsal u Bosni i Hercegovini napreduje iz dana u dan, što najbolje govore uspjesi reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je na korak od svog prvog plasmana na Evropsko prvenstvo , liga je izuzetno kvalitetna o tome dovoljno govore i neka od vrhunskih futsal imena koja nastupaju u našoj ligi poput Tijaga Bolinje, Brazilca( igra za rep. Azerbejdžana) Jovana Lazarevića, Mladena Kocića, Bobe Rajčevića i brojnih drugih” , naglašava golman Policajca.

Istakao je da jedva čeka da se navijači vrate na tribine, jer su njima svakako vrlo važni, pa SD “Borik” ili kako to u najvećeg gradu Srpske vole da kažu “hram sporta” često zna da bude vjetar u leđa i šesti igrač. Kao neko ko je rođeni Hercegovac, vjeruje u bolje sutra sporta i na ovom našem podnevlju. Naglašava da je Hercegovina veliki “rudnik” talenata u koji se nažalost jako malo ulaže.

 

 

 

Miloš Vasiljević

HP, februar 2021.