Predstava „Ko to tamo režira!?“, of-scene Gradskog pozorišta Trebinje, sinoć je premijerno odigrana u okviru takmičarskog programa 58. Festivala festivala, smotre dramskih amatera sa prostora bivše Jugoslavije.

 

Režiju za predstavu uradio je Igor Svrdlin, po tekstu savremenog zagrebačkog autora Gorana Vrbanića.

„Tekst sam odabrao slučajno, jer sam tražio tekst za mali broj glumaca i dopao mi se Vrbanićev dramski predložak. Prvobitna zamisao je bila adaptacija teksta za duodramu, ali se, na moju radost, broj ljudi koji su željeli da učestvuju u predstavio proširio“, kaže Svrdlin.

On dodaje da je njegova glavna intervencija bila kako dopisati tri lika, jer je tekst sa originalna tri lika proširen na šest likova, ističući zahvalnost upravi Kulturnog centra, bez čije podrške ne bi bilo moguće realizovati ovaj komad.

Za protagonistu večeri proglašena je Vesna Đurić, koja u predstavi igra „Glumca broj 5″.

U predstavi igraju: Darko Kurtović, Igor Svrdlin, Aljoša Ilić, Ratomir Mijanović, Vesna Đurić i Jelena Bovan, koji su više puta gromoglasnim aplauzima pozdravljeni od strane publike.

Četvrtog dana festivala, sutra sa početkom u 20.30 časova ansambl „Goce Dolčev“ iz Kumanova, iz Makedonije sa predstavom „Nedorazbiranje“.

Izvor: Nezavisne novine