Sinoć je u prepunoj Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju završen Božićni turnir u malom fudbalu, koji je ove godine okupio majstore malog fudbala iz šire regije.

Nakon takmičenja po grupama, i eliminacionog dijela na red je došao i finalni dan koji je donio fantastična finala u kategoriji veterana i seniora, te duele za treće mjesto u dvije pomenute kategorije.

U prvoj utakmici u kategoriji veterana, u susretu za treće mjesto, sastali su se AMD Hercegovina i ekipa Lokoprortal Triala. Ovo je bila najefikasnija utakmica turnira, viđeno je čak 16 golova, a slavila je ekipa AMD Hercegovine rezultatom 13:3. Ovako ubjedljivu pobjedu malo ko je očekivao, AMD Hercegovina povela je sa 4:0 već u 10. minutu susreta. Domaći su “terorisali” mrežu Lokoportal Triala i do kraja je napunili. Treba istaći da su gosti drugo poluvrijeme igrali bez golmana, što im nije pomoglo u zamisli da prime što manje golova. Bašić je postigao čak 6 golova, duplo više od cijele ekipe Lokoportal Triala, dok se Ninković upisivao u strijelce čak 4 puta.

U drugoj utakmici za treće mjesto, ovaj put u kategoriji seniora, sastali su se Restoran Kastel Nikšić i ekipa Hrupjela. Slavilii su Nikšićani rezultatom 3:1.

U 3. minutu Hrupjela pogađaju stativu, a u 7.minutu Radulović kažnjava neiskorištenu priliku gostiju, i postiže gol za 1:0. U 12. minutu Spasojević pogađa za 2:0, natrčava na loptu nakon odbrane Beraka i zakucava je pod prečku.

Drugo poluvrijeme počelo je ofanzivnom, a u 28. minutu rezultat je 2:1. Uslijedila je ofanziva gosta, a jednu veliku priliku u 36. minutu, brani golman domaćina. Kontranapad Kastela nakon jedne greške u predaji lopte e rezultirao trećim golom u mreži Hrupjela. Ovaj gol je djelo Drobnjaka, a desio se u 31. minutu.

Jedna od dvije poslastice večeri bilo je finale između Gučine i Gorice-Zlatare Rubin u kojoj slavi Gučina rezultatom 7:2. To je bila izuzetna utakmica. Treba istaći da se golman gostiju Ninković nije iskazao, te da je Gučina šutirala iz svih pozicija i pogađala u ključnim momentima. Abramović u 4. minutu dovodi Goricu-Zlataru Rubin u vođstvo, a majstoriju izvodi Dušan Berak u 10. minutu, pošto je uspio da lobuje golmana gostujuće ekipe iz svog kaznenog prostora. Rezltat je bio 1:1. Sjajnu akciju izvela je Gorica-Zlatara Rubin u 12. minutu i došla do novog vođstva. Berak brani zicer u 13. minutu.

Uslijedile su dvije dobre situacije za Goricu-Zlataru Rubin, a u 12. minutu Novović ih dovodi u novo vođstvo 1:2. Aleksić izjednačuje na 2:2, a za 3:2 pogađa Berdović u 25.minutu, nakon greške Ninkovića. 25. minut bio je vrijeme i četvrtog gola za domaćina koji postiže Aleksić. Gosti se potom odlučuju za riskantnu igru bez golmana, što je Beraku pomoglo da postigne još jedan gol. Do kraja se upisuje u strijelce još jednom Berdović u 38. minutu za 6:2, a za konačni rezultat 7:2 pogađa Bošković. Vidjeli smo potpuni rezultatski preokret, od 1:2 Gučina je došla do ubjedljivih 7:2.

Oko 20 časova na red je došlo veliko finale u seniorskoj konkurenciji koje je donijelo triler-utakmicu visokog kvaliteta između W-Win-a iz Nevesinja i trebinjske ekipe Zlatara Rubin. Čečur pogađa za Zlataru Rubin u 9.minutu, a u 14. minutu već je na semaforu stajalo 0:2, budući da se Bodiroga upisuje u strijelce.

Drugo poluvrijeme donijelo je u prvoj polovini ponovo bolju i dominantniju igru Zlatare Rubin, koja preko Pantića dolazi do 0:3. Pudar u 31. minutu smanjuje na 1:3, a gol Bratića u 38. minutu za 2:3 značio je totalnu ofanzivu domaćina u posljednje dvije minute. Odbrana Zlatare Rubin kojom je dirigovao Srđan Sulaver je izdržala i zasluženo slavila na Božićnom turniru. Treba napomenuti da je ovo ekipa koja je izbacila najvećeg favorita turnira, ekipu Hrupjela u polufinalnom susretu, te su momci iz ekipe Zlatare Rubin potpuno zasluženo ponijeli titulu osvajača turnira i nagradu od 4.000 KM.

Na svečanoj ceremoniji dodjeljene su nagrade najboljim pojedincima u obje kategorije.

VETERANI

Najbolji golman: Dušan Berak (Gučina)

Najbolji strijelac: Dragan Ristić (Lokoportal Trial)

Nagrada publike: Srbo Kržić (AMD Hercegovina)

Fer plej ekipa: Rekreativo

Prvo mjesto: Gučina (nagrada 1.000 KM), Drugo mjesto: Gorica-Zlatara Rubin, Treće mjesto: AMD Hercegovina

SENIORI

Najbolji golman: Srđan Sulaver (Zlatara Rubin)

Najperspektivniji igrač: Vuk Mandić (Splav Apolon)

Najbolji strijelac: Prodanović (W-Wi)

Najbolji igrač: Miljan Vico (Zlatara Rubin)

Nagrada publike: Marko Vučković (Znoj i pivo)

Fer plej ekipa: Gornja Hrupjela

Prvo mjesto: Zlatara Rubin, Drugo mjesto: W-Win, Treće mjesto: Restoran Kastel Nikšić

Sastavi pobjedničkih ekipa:

Gučina: Matović Duško, Obrenović Miodrag, Šaraba Zdravko, Vlačić Milan, Čorilija Gavrilo, Aleksić Velibor, Vukanović Mitar, Miličić Darko, Milanović Jovan, Berak Dušan, Berdović Siniša, Bošković Goran.

Zlatara Rubin: Zdravko Ćurić, Radenko Pamučina, Nikola Rudakijević, Miljan Vico, Srđan Sulaver, Savo Andrić, Dejan Radanović, Nemanja Čečur, Tomislav Bodiroga, Žarko Vico, Milan Sušić, Emir Milanović, Pantić Kristijan.

Turnir je poslije desetogodišnje pauze izuzetno dobro organizovala Javna ustanova “Trebinje Sport”, a tokom finalne večeri publici u dvorani su u nagradnoj igri podjeljene i izuzetno vrijedne nagrade.

Nagrade najboljim pojedincima turnira uručili su gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, narodni poslanik Ilija Tamindžija, direktor JU “Trebinje Sport” Milan Janković i predsjednik UO “Trebinje Sport” Spasoje Radović.

 

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, januar 2017.