U okviru Dana otvorenih vrata juče je u dekanatu Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan sastanak rukovodstva fakulteta i načelnika opština Istočne Hercegovine. Učenici srednjih i osnovnih škola grada Trebinja imali su priliku da se kroz brojne prezentacije upoznaju sa uslovima studiranja na ovoj ustanovi.

 

 

00

Ispred opština sastanku su prisustvovali načelnik opštine Gacko Milan Radmilović, načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović, načelnik opštine Ljubinje Vesko Budimčić, načelnik opštine Istočni Mostar Radovan Palavestra. U ime načelnika opštine Bileća Miljana Aleksića sastanku je prisustvovao načelnik odjeljenja privrede opštine Bileća Rade Kozjak i menadžer opštine Berkovići Pero Samardžić u ime načelnika opštine Nenada Abramovića.

Sastanku nije prisustvovao gradonačelnik Grada Trebinja, niti iko iz administracije grada.

Ispred Fakulteta za proizvodnju i menadžment sastanku su prisustvovali dekan fakulteta prof. dr Dušan Jokanović i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Rade Ivanković.

Dekan fakulteta informisao je načelnike o aktivnostima u prethodnom periodu u domenu nastavnog procesa i naučno-istraživačkog rada, Načelnici su upoznati sa uslovima studiranja na fakultetu i obišli su savremene laboratorije fakulteta.

Na sastanku je posebno razmatrana problematika studentskog standarda kao i modaliteti saradnje Univerziteta i lokalnih uprava Istočne Hercegovine. Načelnici opština su istakli veliko zadovoljstvo nivoom razvoja ove visokoškolske ustanove. Data je podrška svim aktivnostima koje promovišu aktivnije učešće akademske zajednice razvoju lokalne zajednice, kroz zajedničke projekte koji su eksplicitno i najavljeni.

Posebno je istaknuta važnost većeg nivoa stipendiranja studenata Istočne Hercegovine od strane lokalnih zajednica, mogućnosti odradjivanja pripravničkog staža kao i zapošljavanja diplomiranih studenata ovog fakulteta.

Načelnici su inicirali apliciranje visokoškolskih ustanova prema grantovima opština, a u cilju stvaranja boljih uslova studiranja.

Dogovorena je dinamika narednih sastanaka na nivou zajednice opština Istočne Hercegovine.

U toku dana održan je i sastanak Alumni kluba fakulteta kao i sastanci rukovodstva sa predstavnicima privrede.

Učenici srednjih i osnovnih škola grada Trebinja imali su priliku da se kroz brojne prezentacije upoznaju sa uslovima studiranja na ovoj ustanovi.

06

000

Izvor: ues.rs.ba