Iz kompanije Facebook objavili su detaljne informacije oko sadržaja koji je zabranjen i koji će, ako ga korisnici budu objavljivali, izbrisati. Nova pravila sada uključuju i zabranu opasnih organizacija te objavljivanje golotinje.

 

Do sada su brojni korisnici bili zbunjeni oko Facebookovih pravila i sadržaja koji je Facebook uklonio ili nije htio ukloniti.

Sada u Facebooku jasno daju do znanja kako neće tolerirati ne samo terorističke organizacije i njihove članove već neće dopustiti niti podršku i hvaljenje terorističkih skupina, njihovih šefova i akcija, izjavila je za BBC Monika Bicket jedna od zaposlenica Facebooka.

Što se tiče golotinje, u budućnosti će zabraniti i brisati fotografije koje su fokusirane na “potpuno izložene stražnjice i fotografije ženskih grudi ako se na njima vide bradavice”, osim ako nije riječ o obrazovnom ili satiričkom sadržaju, a neće biti zabranjene fotografije dojenja.

Također bit će zabranjene fotografije na kojima se degradiraju pojedinci i videozapisi fizičkog zlostavljanja čiji je cilj posramiti žrtve, zatim govor mržnje, samopovređivanje te grafički prikaz nasilja. Posebno je naglašeno kako je zabranjeno slavljenje i hvaljenje zločina i kriminalnih radnji.

Iz Facebooka napominju kako ova kompanija još uvijek nije uspjela napraviti alat kojim bi onemogućili mladima pristup uznemirujućim videozapisima. Zbog toga pozivaju sve korisnike da prilikom bilo kakve objave sami stavljaju upozorenja.

 Izvor: vijesti.ba