U najnovijem pokušaju da udalji kreatore video sadržaja od YouTubea, Facebook je objavio novu, njima namijenjenu, aplikaciju Facebook Creator, koja korisnicima nudi veliki broj alata za strimovanje videa, ažuriranje odjeljka Stories i slanje poruka putem različitih FB platformi.

Facebook Creator je, u stvari, ažurirana i rebrendirana verzija već postojeće aplikacije Facebook Mentions, koja je omogućavala korisnicima da upravljaju svojim Facebook stranicama, s tom razlikom što je sada dostupna svim korisnicima, prenosi The Verge.

Facebook Creator ima dve glavne karakteristike:

Prva je mogućnost pravljenja uvodnih i završnih kadrova kod Facebook Live videa, kao i mogućnost dodavanja interaktivnih stikera i podešavanje video rama. Aplikacija će, takođe, moći da uređuje i montira fotografije i da ih postavlja na Facebook Stories i druge platforme.

Druga značajna prednost nove aplikacije je olakšavanje komunikacije sa korisnicima koji vas prate, tako što ona pravi poseban inboks u koji se smještaju komentari sa Facebooka, Instagrama, kao i poruke sa Messengera.

Aplikacija korisniku pruža i analitičke informacije u vezi sa stranicom koju vodi.

Facebook Creator je već dostupan za iOS, dok će korisnici Android platforme na svoju verziju morati da sačekaju nekoliko mjeseci.

Izvor: Nezavisne novine